AMSTERDAM – Op 1 mei 2022 organiseren Foxer Talent en Elevate Rope de allereerste Jumprope Meet-up Open Dag in de sporthal van het Bijlmer Sportcentrum. Maak kennis met de sport touwtjespringen (ook wel bekend als 'jumprope' of 'ropeskipping') en doe gezellig mee met gratis beginner workshops, een footwork challenge of leer nieuwe tricks van ervaren jumprope coaches.

Samen springen naar een goede gezondheid

De Jumprope Open Dag staat in het teken van touwtjespringen, muziek, plezier, een gezonde levensstijl en het uitwisselen van kennis en ervaringen. Organisatoren Foxer Talent & Elevate Rope hebben als uitgangspunt om de 'vergeten' sport jumprope toegankelijk te maken voor iedereen en een hechte community op te bouwen in Nederland.

Mensen krijgen door samen te sporten meer zelfvertrouwen, doen nieuwe vaardigheden op en leren andere mensen kennen. Tijdens de open dag wordt duidelijk dat enkel een springtouw nodig is om jong en oud op weg te helpen naar een gezondere levensstijl én dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

'Het is geweldig om te zien hoe groot de verbindingskracht en saamhorigheid binnen de sport touwtjespringen is. Het draait om plezier maken, discipline & mentaal en fysiek sterker worden!' - La-Jeria Sijpenhof Jumprope Coach

Jumprope Open Dag programma

Tijdens de Jumprope Meet-up Open Dag zijn er vier Jump Areas waar beginnende en ervaren jumpers samenkomen voor springtouw workshops, vrij springen, double dutch en footwork challenges. In het kader van het Jumprope Dance Project van Foxer Talent wordt de Jumprope Dance clip gepresenteerd en zal dit nieuwe workout lied live ten gehore worden gebracht door Foxer Talenten Jumpa en Youngggbraves. Ook volgt een verrassingsact verzorgd door GLO Entertainment Live. Het belooft een gezellig en sportief programma te worden voor alle leeftijden!

Datum: Zondag 1 mei 2022 | Tijd: 12:00 – 15:15 uur | Gratis entree | Beginners - pro's | Bijlmer Sportcentrum | Adres: Anton de Komplein 157, 1102 DR | Verzoek om schoenen voorzien van witte zool te dragen in de sporthal

Springtouwen van Elevate Rope worden ter plekke beschikbaar gesteld om mee te doen. Aanmelden kan gratis via: Elevaterope.com/meetup/

Touwtjespringen: de meest efficiënte full-body workout

Met het Jumprope Dance project wordt de sport touwtjespringen op een laagdrempelige, speelse wijze op de kaart gezet. Naast fysieke conditie en cognitieve vaardigheden, worden ook snelheid, het springvermogen, het gevoel voor ritme en coördinatie getraind. Touwtjespringen is een full-body workout waarmee er tot wel 1074 calorieën per uur verbrand kunnen worden.

Jong en oud in beweging – het vervolg

Iedereen die enthousiast is geraakt kan zich aanmelden voor fysieke lessen in de buitenlucht of op locatie bij sportaanbieder JumpLevel. Samen met Elevate Rope - de snelst groeiende jumprope community wereldwijd opgezet door Jumprope Expert Geraldo Alken - worden er door heel Nederland jumprope meet-ups georganiseerd. Ook is de ambitie om elke zondag buiten te sporten in het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost. Blijf samen met ons in beweging en meld je nu aan via JumpLevel.nl.