AMSTERDAM - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je leuke mensen.

Leesgroep Engels Amsterdam E7
Hebt u zin om na de zomer meer Engelse literatuur te lezen en deze boeken ook in het Engels te bespreken met mensen met dezelfde interesse? Er zijn plaatsen vrij in leesclub E7. Deze groep besprak tijdens corona de boeken via Zoom. Anders in een ruime locatie van een bibliotheek. Dag en tijd worden onderling afgesproken, afhankelijk van de beschikbaarheid van bibliotheekruimte. Gelezen worden bekroonde boeken en klassiekers zoals The Fortnight in September uit 1931. De boekenkeuze wordt gezamenlijk gemaakt. Daarbij wordt rekening gehouden met de beschikbaarheid in diverse bibliotheken.

Lijkt het u iets om u aan te sluiten bij deze groep? Stuur dan een bericht aan de contactpersoon, Ans Ferwerda, via e-mail a8ferwerda@planet.nl.

Leesclub De Pijp
Deze groep leest Nederlandse en vertaalde literatuur en komt op dinsdagochtenden bijeen in de OBA Amstel CC. Komend seizoen worden de volgende boeken gelezen aan de hand van leeswijzers met discussievragen: Verzonken stad door Marta Barone, De terugkeer door Esther Gerritsen, De hemel is altijd paars door Sholeh Rezazadeh, Herkomst door Sasja Stanisjic, Shuggie Bain door Douglas Stuart, Aleksandra door Lisa Weeda, De lijfarts van de koning. Het avontuurlijke leven van Franz Joseph Harbour door Catharina Th. Bakker.

Is uw belangstelling gewekt? Meer informatie kunt u krijgen van Sabine Goedmakers, via e-mail sabinegoedmakers49@gmail.com.

Leesgroep filosofie Amsterdam Fil3
Deze groep komt 4 x bijeen, op zaterdagochtend, in Café Restaurant Wildschut aan het Roelof Hartplein 1-3. Gelezen en besproken worden o.a. Doodgewone vrienden en Nietzsche door Paul van Tongeren, De kunst van het oud worden van Cicero, Vriend & Vijand door Arnon Grunberg.

Wilt u meer weten over deze groep? De contactpersoon, Margit Verbeek, kan u meer informatie geven. U kunt mailen via e-mail margitverbeek@ziggo.nl.

Alle leesclubs maken gebruik van de door deskundigen samengestelde boekenlijsten van de landelijke organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer informatie.