AMSTERDAM - Vijf topmusici van het Amsterdam Baroque Orchestra brengen een programma met Concerti van Vivaldi voor blokfluit, hobo, viool, fagot en klavecimbel. Deze werken worden zelden uitgevoerd, omdat de bezetting net te groot is voor kamermuziek, maar weer te klein voor een orkestconcert. Daar komt nu verandering in met drie concerten op 2 juli (Den Haag, Lutherse Kerk), 3 juli (Amsterdam, Waalse Kerk) en 4 juli (Utrecht, Lutherse Kerk).

Blokfluitiste Reine Marie Verhagen nam het initiatief voor dit concert. “Ik heb deze stukken nooit uitgevoerd in mijn carrière en dat heb ik altijd ontzettend jammer gevonden, ze zijn zo prachtig!”, aldus Reine Marie. Ook haar collega’s van het Amsterdam Baroque Orchestra – David Rabinovich, Nienke van der Meulen, Wouter Verschuren en Kathryn Cok - kijken enorm uit naar de concerten, omdat ze in dit repertoire zoveel fantasie kwijt kunnen en het voor het publiek een heerlijke luisterervaring is: feestmuziek!

Antonio Vivaldi schreef niet alleen grote orkestwerken en opera's; hij componeerde ook enorm veel kamermuziek. In dit programma worden onder meer drie Concerti uitgevoerd die allemaal geschreven zijn voor dezelfde bezetting: viool, blokfluit, hobo, fagot en klavecimbel (RV 95, RV 105 en RV 107). Vivaldi schreef deze Concerto's voor de meisjes van het Ospedale della Pietà, een weeshuis in Venetië. De jongens kregen een 'vak' geleerd en de meisjes leerden een instrument bespelen.

Uitvoerenden:
Reine Marie Verhagen - blokfluit en artistieke leiding
David Rabinovich - barokviool
Nienke van der Meulen - barokhobo
Wouter Verschuren - barokfagot
Kathryn Cok – klavecimbel

Meer informatie en kaartverkoop: www.klassiekemuziek.nl/pastorella