AMSTERDAM - De verbouwing en uitbreiding van LEBO blok B is inmiddels afgerond. Het complex gelegen in Centrum Nieuw-West op de kruising van Tussen Meer en het Osdorpplein heeft een moderne uitstraling gekregen en daar kan in de hedendaagse maatschappij een groen dak niet bij ontbreken.

Op de winkeldaken van onder andere de Dirk van den Broek, Van Haren, FEBO en Bakkerij Nieuw-West is een speciale dakconstructie geplaatst door Koninklijke van Ginkel Groep. Maar liefst vijf verschillende lagen zijn gelegd om de planten goed te kunnen laten groeien op het dak.
Met een speciaal beplantingsplan zijn er elf verschillende planten en siergrassen geplaatst om het dak om te toveren tot echte flora en fauna.

MVO- Manager Nick van Teeffelen omschrijft: “Het groene dak van LEBO heeft een dubbele functie. Bij overvloedige regenval en stortbuien dient het water vastgehouden te worden om het riool minder te belasten. De beplanting en grassen nemen dat water op. Het groen zorgt er daarnaast voor dat er minder warmte van het dak afstraalt en groen doet leven. Het heeft een veel natuurlijkere en mooiere uitstraling dan stenen”.

Over LEBO Vastgoed
LEBO ontwikkelt, bouwt, beheert en belegt in onroerend goed sinds 1961. Vooral in de Amsterdamse wijk Nieuw-West. LEBO is actief betrokken bij de ontwikkeling van verschillende blokken op en rond het Osdorpplein en een Brasserie aan de oever van de Sloterplas. Daarnaast heeft LEBO nieuwe stedelijke voorzieningen rond het August Allebéplein gerealiseerd, zoals een Spa-Hamam en een Boutique Hotel met een brasserie aan het Spoorpark.