AMSTERDAM – Op zaterdag 14 mei vanaf 6.00 uur 's ochtends organiseert amsterdam&partners '24H Ontdek je stad', dit keer in het centrum van Amsterdam. Voor het eerst sinds 2013 staat stadsdeel Centrum in de spotlights, want ook in dit stadsdeel zijn er veel verborgen parels die Amsterdammers nog niet kennen of niet meer kennen. Laat je verrassen met onverwachte ambachten, kunst en creatief ondernemerschap.

Ga backstage in het Marionetten Theater, ontdek je smaakpapillen bij Willicroft, vier de feestelijke heropening van het Waterlooplein plein mee en beleef nog veel meer centrum!
In de Leidsepleinbuurt kun je de dag beginnen met een Feel-good session in de Melkweg. In Theater Bellevue leer je een korte toneelscène schrijven, proef je nieuwe smaken zoals vegan kaas bij Willicroft en dans je een gat in de nacht bij Lovelee. Bezoek in de Rembrandtpleinbuurt de nieuwe grachtentuin in het 10-jarige Grachtenmuseum Amsterdam of ontdek Droog, van een eenkamerhotel tot de designexpositie. Ook in het Joods Cultureel Kwartier gebeurt van alles. Zo is er een rondleiding langs het Namenmonument en een rondleiding over de Joodse geschiedenis. Neem ook een kijkje in het net geopende Amsterdam Museum aan de Amstel. Vier in het Wallengebied de verjaardag van Boeddha mee in de boeddhistische tempel of luister in theatercafé Mascini naar ontroerende verhalen door verschillende vertellers. In de buurt van de Dam opent het kleinste theater van de stad, het Torpedo theater, haar deuren met een vrolijke muzikale middag. en vertelt de CO2-neutrale Condomerie over duurzaamheid. Bezoek s' middags het Futurelab in de Waag of dans er 's avonds bij kaarslicht en last but not least vier ook de opening van het Waterlooplein mee! Er zijn optredens, een pop-up choir, een avondmarkt en er valt nog veel meer onverwachts te ontdekken in het centrum.

Bekijk ook de video's met tips op het Facebook event 24H Centrum.

Beleef het centrum op een nieuwe manier

'24H Ontdek je stad' is een initiatief van amsterdam&partners. Het evenement is speciaal voor bewoners opgericht om op een laagdrempelige manier onze eigen stad te (her)ontdekken en te ervaren wat de verschillende Amsterdamse stadsdelen op cultureel, sportief en culinair gebied te bieden hebben. Allerlei soorten ondernemers, culturele instellingen en maatschappelijke organisaties vertellen bijzondere verhalen, openen hun deuren voor een exclusief kijkje in hun vaak onzichtbare keuken, achter de schermen of organiseren speciaal voor 24H Centrum een verrassende activiteit. Tot 2020 werden de 24H evenementen in de stadsdelen Oost, West, Noord, Zuidoost en Nieuw-West georganiseerd, om ook het aanbod in deze stadsdelen te ontdekken. Corona heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat de binnenstad minder wordt bezocht door bewoners van Amsterdam. Daarom organiseren we op 14 mei 2022 in opdracht van stadsdeel Centrum deze prachtige Centrum-editie waarbij inwoners van Amsterdam de binnenstad kunnen herontdekken.

Het volledige programma met alle informatie staat nu online op www.iamsterdam.nl/24h. Sla je favorieten op, plan je persoonlijke route en schrijf je alvast voor activiteiten in.

Meer gevoel krijgen bij 24H Ontdek je stad? Bekijk dan hier de videosamenvatting van de 24H evenementen in 2019!