AMSTERDAM - Op zaterdag 15 oktober doen naar verwachting ruim 10.000 deelnemers mee aan de 8e editie van de Amsterdam City Walk. Deze wandeltocht door onze hoofdstad staat bekend als echte Amsterdam Experience. De deelnemers wandelen niet alleen een route van 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km door Amsterdam, maar laten zich volledig onderdompelen in Amsterdamse sferen.

Amsterdam is een stad die je op allerlei manieren kunt beleven. Dit komt allemaal samen in de Amsterdam City Walk. Deelnemers wandelen langs monumentale gebouwen, over iconische bruggen en door sfeervolle straatjes. Langs de routes is volop entertainment te vinden in de vorm van gezellige Amsterdamse koren en volkszangers. En bij een echte beleving hoort natuurlijk ook proeven: de partners van de Amsterdam City Walk delen bij de verzorgingsposten Amsterdamse lekkernijen uit.

Vernieuwde routes

De routes van 17, 20, 26 en 33 km starten in het iconische Olympisch Stadion, de deelnemers aan de 14 km starten om de hoek van het Westerpark en de 10 km-wandelaars starten op het Rembrandtplein in het centrum van de stad.

Dit jaar wandelen we vernieuwde routes. Zo gaan de 14 km-wandelaars langs de Tuinen van het Westerpark en door de Vondelkerk en wandelen de deelnemers van de 26 en 33 km langs het Nationaal Holocaust Namenmonument, Hortus Botanicus en door de Oosterkerk. Alle routes lopen door sfeervolle buurten en het levendige centrum van de stad, maar ook rustgevende groene oases worden tijdens de Amsterdam City Walk aangedaan.

Goede doel: herbestemming Oosterkerk

De Oosterkerk is het goede doel van de Amsterdam City Walk 2022. Het opgehaalde bedrag wordt door beheerder Stadsherstel Amsterdam gebruikt voor de restauratie en herbestemming van deze 17e-eeuwse kerk. De deelnemers aan de 26 en 33 km lopen dit jaar door de Oosterkerk heen.

Stadsherstel Amsterdam redt monumenten en beeldbepalende panden door ze te restaureren en een herbestemming te geven. Tijdens de afgelopen edities van de Amsterdam City Walk zijn dankzij de vrijwillige donaties van deelnemers al mooie bedragen opgehaald voor de projecten rondom Molen De Gooyer, de Hollandsche Manege, de Haarlemmerpoort en de Oude Kerk.

Inschrijven

De inschrijvingen voor de 8e editie van de Amsterdam City Walk gaan hard. Wil jij er op zaterdag 15 oktober ook bij zijn in Mokum? Kies je favoriete afstand en beleef de hoofdstad als nooit tevoren. Inschrijven kan via www.amsterdamcitywalk.nl. De inschrijfperiode is geopend t/m maandag 3 oktober of tot de deelnemerslimiet is bereikt.