AMSTERDAM - Waar kun je grond en gebouw van ruim 2000 m2 kopen in Amsterdam Centrum; dat is op de Vijzelgracht!

Op dit moment staat op een unieke plek ‘het Walenweeshuis’, of Gebouwencomplex genaamd Hospice Wallon (Voormalig Maison Descartes) -uit 1671- te koop. Het was voorheen een Monument van de Rijksoverheid. De kans van de Gemeente Amsterdam om het gebouw nu te kopen op te knappen. En dan deels sociale woningen voor ouderen in het centrum omzetten en deels duurdere woningen! Wie zou daar niet willen wonen?

Op 19 december’23 wordt dit pand geveild. Er zitten voor de koper wel enkele adertjes onder het gras; ‘lood in de grond’ gevonden(maar niet zo erg dat het met spoed weg moet). En er moet flink opgeknapt worden: Maar dit zou een unieke plaats kunnen zijn met bijvoorbeeld een wijkcentrum daar heen verhuizend, een eetzaal/restaurant, een buurtbios en nog veel meer als basis; in 4-5 jaar ‘klaar te krijgen’.

De Gemeente wil dingen doen voor de Amsterdamse burgers; dit is een unieke kans om iets terug te doen aan het groeiende woningprobleem voor ouderen in Amsterdam! En nu zou de gemeente Amsterdam iets voor zijn centrumbewoners kunnen doen: door dit pand te kopen! Een ander idee is een oproep te doen aan een aantal grootgeldbezitters in Amsterdam om gezamenlijk dit project te willen financieren, of gezamenlijk met een basis van de Gemeente Amsterdam?