HONSELERSDIJK - Een regenbestendige tuin vermindert niet alleen de kans op wateroverlast in je buurt, maar vergroot ook de biodiversiteit en de aantrekkelijkheid van je tuin. Een stad met meer groen en minder steen is de gezamenlijke missie van Addenda en Amsterdam Rainproof.

Op donderdag 16 april hebben de kwekers van Addenda en Amsterdam Rainproof de bewoners van Amsterdam Noord in de wijken Tuindorp Oostzaan en Ijplein/Vogelbuurt in het zonnetje gezet met een vrolijke tuinplant! In samenwerking met de Gemeente Amsterdam en diverse woning corporaties zijn de planten bij de bewoners in de tuintjes geplant en op gepaste afstand contactloos overhandigd. Addenda en Amsterdam Rainproof willen samen de bewoners inspireren hun tuintje of balkon te vergroenen. “Een plantje voor jou en voor de stad, Goed voor de bijtjes en een Rainproof Amsterdam” luidde de boodschap. Gemeente Amsterdam ondersteunt dit initiatief en organiseert in navolging hiervan op zondag 26 april de “Haal de tegel uit je tuin” actie. Met deze tegelservice helpt de gemeente mee om de tegels die uit de tuinen gehaald worden in Amsterdam Noord op te halen.

Hoe groener hoe beter ! Groen in de stad heeft vele voordelen. Aanwezigheid van groen gaat de luchtvervuiling tegen, is goed voor de waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warmere periodes. Addenda wil bijdragen aan de vergroening van steden en mensen bewust maken hiervan. (bron: https://www.wur.nl/nl/Dossiers/dossier/Groen-in-de-stad.htm)Groen in je omgeving is gezond en daarbij is het ook heel leuk om kleurrijke plantjes om je heen te hebben. De plantjes die Addenda kweekt trekken veel bijen en vlinders aan. Door je balkon of tuin in te richten met veel bloeiende planten, kun je de bijen die in nood zijn helpen voort te bestaan.

“Naast het vergroenen van de stad, willen we ook alle mensen een hart onder de riem steken in deze tijd”. Bloemen en planten maken je gelukkig en tuinieren is gezond. Nu we met zijn allen veel meer thuis zijn, is dit een goed moment de natuur te helpen en je tuin of balkon weer mooi en groener te maken. Addenda en Rainproof hopen de bewoners te inspireren om zelf aan de slag te gaan!