AMSTERDAM - De opening van de Kunstrai is altijd interessant; wie is er, wat is er te zien en wie koopt wat?

Wie tijd heeft de komende dagen; ga langs bij de Kunst Rai 2022. Met een vleugje Japans en veel Hollands. Met foto’s van o.a. bekende Amsterdammers als Astrid Elburg en dan onherkenbaar. Met werk van kinitische kunstenaars (Willem van Weeghel) in het klein aanwezig: omdat de rest van zijn werk in St Petersburg in een Museum hangt en niet terug kan komen..

Kortom bij elke stand iets aparts. Bij de Galerie Arwe Gallery van Edwin Spek uit Gouda waar foto’s hangen van Richard Westerhuis die mooi ingekleurd lijken en dan blijkt dat elk stukje op de foto met kleurig licht is belicht. Juweeltjes! Mede-schrijver in het boek ‘Is this the Poem i promised you?’, Abdelkader Benali, met de mooiste en grootste handtekening…., nam het eerste boek in ontvangst.

Of het bijzondere werk bij Galerie Rademakers, altijd net iets anders. Japans o.a. bij Kyras Artsalon en meer. Of verderop een Japanse keramiek kunstenares Haruka Matsuo, in tradionele outfit maar wel met houten klompen aan. Teijgetje en Woelrat, de geliefden van Reve met hun prachtige sjaals en grote collectie en nog veel meer; dus een must als je tijd hebt!

Op foto: Astrid Elburg, Edwin Spek, Abdelkader Benali en directeur Kunstrai Erik Hermida bij het werk van Richard Westerhuis op de Kunstrai 2022