AMSTERDAM - Op vrijdag 12 februari 2021 organiseert het Amsterdam Museum samen met de diverse partners het Refresh Symposium over het Amsterdamse kunstklimaat.

Op 11 december 2020 opende in het Amsterdam Museum de tentoonstelling bij de eerste editie van Refresh Amsterdam, een tweejaarlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur. Het thema van deze eerste editie is ‘sense of place’.

In de tentoonstelling reflecteren vijfentwintig kunstenaars(collectieven) op de stad van nu. Zij brengen veranderingen in kaart en vertellen bijzondere verhalen over weinig belichte kanten van de stad. Deze eerste editie van Refresh Amsterdam wordt georganiseerd door het Amsterdam Museum samen met Amsterdamse cultuurhuizen als De Appel, CBK Zuidoost, Compagnietheater, OSCAM, Rijksakademie van beeldende kunsten, SEXYLAND en The Black Archives. De samenwerkingen en interacties tussen makers en culturele instellingen in de stad is één van onze focuspunten in de publieksprogrammering bij de tentoonstelling.

Op vrijdag 12 februari 2021 van 12:00-17:00 uur: Een symposium waarin makers als Bas Kosters, Massih Hutak en RaQuel van Haver samen met vertegenwoordigers van culturele instellingen als NDSM-werf, AFK en Amerpodia het kunstklimaat in de stad kritisch onder de loep nemen.

Het symposium vindt plaats in Felix Meritis en is door iedereen die geinteresseerd is gratis live te bekijken via www.amsterdammuseum.nl. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door Pictoright Fonds