AMSTERDAM - DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station zet zich via een kunstexpositie in het hotel in voor diversiteit. De expositie wordt mogelijk gemaakt door BooART, een van de grootste Art Exposure netwerken voor nationale en internationale kunstenaars in Nederland. De expositie bestaat uit 22 foto’s die gemaakt zijn door Linda Dubbeldeman, ook wel bekend als de moeder van Toni Junior en ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’. De expositie hangt sinds augustus een half jaar lang op de eerste verdieping van het hotel. Met de expositie richt het hotel zich op zowel (zakelijke) gasten als dagtoeristen.

BooART biedt een breed scala aan cultuur, mode en muziek door een podium te geven aan opkomende kunstenaars, waaronder aan Linda Dubbeldeman. Het bemiddelen tussen hoteliers en kunstenaars blijkt een groot succes te zijn. Inmiddels hebben 35 verschillende locaties in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk zich aangesloten bij het netwerk van BooART.

Diversiteit
Op diverse plekken op de eerste verdieping van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station worden de kunstwerken geëxposeerd. De expositie staat geheel in het teken van diversiteit. Op de beelden zijn verschillende personen (en dieren) te zien, waaronder Hans Klok, selfies van Dubbeldeman, een sfynx en een viking. De werken van Dubbeldeman zijn beschikbaar gesteld door Cor Millenaar.

Opening voor een gesprek
Paul de Graaf, eigenaar van BooART vertelt enthousiast over de expositie in het hotel: “Ons doel is natuurlijk om kunstenaars een podium te bieden aan een veelzijdig publiek, maar het allermooiste is dat we met de expositie zowel hotelgasten als dagjesmensen een hele beleving meegeven. Kunst kan bijdragen aan een stukje verbinding; wij zien de tentoonstelling als een laagdrempelige opening voor een gesprek.”

Pride Amsterdam
De hele maand augustus stond DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station al in het teken van Pride Amsterdam en dit wordt met de expositie voortgezet. “Het Pride thema was niet alleen terug te zien aan de gekleurde banners op de gevel en de aankleding van SkyLounge, ook het thema van deze expositie sluit hier volledig bij aan”, vertelt Floris Licht, General Manager bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. “Hiermee willen we onze eerste verdieping nog aantrekkelijker maken.”

De expositie duurt in totaal een half jaar. “Het doel is om de samenwerking na de zomer uit te breiden met een event”, aldus Licht.