AMSTERDAM - Artiesten van Curaçaose afkomst veilen hun kunstwerken om geld in te zamelen voor lokale gezinnen. Op zaterdag 29 augustus tussen 14:00 en 20:00 kan er geboden worden op verschillende creaties in LOADS.amsterdam. Alle opbrengsten van de veiling worden gebruikt om voedselpakketten te kopen voor de lokale gezinnen.

Als je het nieuws een beetje hebt gevolgd, weet je dat de economische situatie op Curaçao op dit moment erg slecht is. Velen zijn hun baan kwijtgeraakt en bijna de helft van de lokale bevolking is afhankelijk van voedselpakketten. Om die reden organiseert Odessa Schraa de ‘Art Auction 4 Curaçao’.

Schraa vertrekt voor langere tijd naar Curaçao en wilde niet met lege handen aankomen. Door haar affiniteit met kunst besloot zij om een stille kunstveiling te organiseren om geld op te halen voor lokale gezinnen. Het opgehaalde geld wordt volledig uitgegeven in Curaçao aan voedselpakketten. Hoewel vele middelen wellicht goedkoper zijn in Nederland, worden de middelen toch in Curaçao gekocht. Dit wordt gedaan om ook de Curaçaose ondernemers te steunen en bij te dragen aan de economie van het eiland.

Verschillende Curaçaose kunstenaars bieden hun werken aan om geld op te halen voor de lokale gezinnen. Beeldend kunstenaar Ruben La Cruz zal een aantal prints van zijn schilderwerken veilen. Zijn werken staan in het teken van zijn positie tussen twee culturen. Fotograaf Angelo Lindeborg stelt zijn ‘Amsterdam by Night’ fotoserie ter beschikking. Kunstenares Shahaila Winklaar zoekt in haar werk de grote lijn, het wezen en de kern. Dit is terug te zien in haar Body-Art werk, een serie van krachtige lijntekeningen verzonken in intense emoties. Nishandra TM, artiest en schrijver, biedt haar schilderij aan met herkenbare Curaçaose kenmerken.

Niet alleen beeldende kunst, maar ook gesproken kunst komt aan bod tijdens de veiling. Onder genot van een drankje en traditioneel cashewnoten taartje (Bolo di Cashupete) van Cake Away Amsterdam, kun je luisteren naar de voordracht van stadsdichter en schrijver Gershwin Bonevacia. Daarnaast veilt Bonevacia zijn debuutbundel ‘Ik heb een fiets gekocht’. Op filosofische en speelse wijze geeft hij vorm aan verschillende onderwerpen met zijn gedichten.

De stille kunstveiling is zaterdag 29 augustus van 14:00 tot 20:00 in LOADS.amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door Art Print Amsterdam.