AMSTERDAM - Maaike Putman, dochter van verzetsman Han Putman leest vandaag voor uit zijn dagboek in de Grote kerk of St Michaëlskerk in Oudewater, dit is digitaal te zien. Misschien een idee als u niet naar de Dam in Amsterdam kunt gaan…

Han Putman, telg uit een Oudewater’s geslacht, handelaar in o.a. tabakswaren, heeft vele dingen in Oudewater tijdens de oorlog voor elkaar gekregen voor onderduikers. Hij heeft zelf de oorlog overleefd. Putman heeft toen en later dagboeken vol geschreven wat hij meemaakte en hoe de mens elk anders reageert in oorlogstijd. Vanavond gaat het over de ‘steun’ van … kerkvertegenwoordigers!

Er is ook een bijzonder (met foto’s ingekleurd) boekje uitgekomen: Oudewater 1940-1945, geschreven door Wout van Kouwen en Hans de Jong, met o.a. stukjes uit het dagboek van Han Putman. Met diverse illustraties van zijn in Amsterdam wonende dochter: kunstenaar en illustratrice Maaike Putman. (Op de foto wordt het boekje aan de Burgemeester overhandigd, met de schrijvers op de achtergrond).

Vanavond zal zij in de Grote kerk of St Michaëlskerk in Oudewater te horen zijn, naast de input van de net nieuwe Burgemeester van Oudewater drs. Danny de Vries(o.a. bekend van ondersteuning van de Gaypride, schrijver van het boek, 10 jaar na de Enschede ramp, ‘Brief aan Marcel’).

De livestream van Oudewater van het programma is samengesteld door het 4-5 mei Comité aldaar: van 19.20uur te volgen via www.oudewater.nl nieuws https://www.youtube.com/channel/UCBO-bL22y7iQvR45s6LRB6A