AMSTERDAM - Kunstenaar Fabrice (Fabrice Hund) is op oudejaarsochtend plotseling overleden.


Fabrice, een van de laatste ‘herkenbare’ kunstenaars, door kleding, optreden en meer, had wat hartklachten. Maar zijn overlijden kwam totaal onverwachts. Zijn geliefde muze, Cornelia Doornekamp heeft samen met een dochter van Fabrice, Lise Hünd, het overlijden van Fabrice bekend gemaakt.

Fabrice is al meer dan 30 jaar werkzaam als maker van schilderijen, tekeningen, wandschilderingen, mozaïeken en 3-dimensionale werken. In 1985 kwam hij van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam af, richting schilderkunst.| Hij was o.a. lid van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae. Met zijn werk wilde hij “uitdragen dat de picturale kracht van met hand gemaakte beelden in het huidige digitale tijdperk, een ontembare levensvatbaarheid heeft.”

Bekend van Fabrice, op straat, zijn diverse wandschilderingen en de GEB huisjes met mozaïeken, waaronder die op het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Onlangs heeft hij nog een mega- mozaïek gemaakt bij basisschool Oscar Carré. Ook het ‘glinsterende’ Nijntje bij Coster Diamonds op het Museumplein is van zijn hand.

Amsterdam verliest met de dood van Fabrice er een bijzondere kleurrijke kunstenaar en persoonlijkheid.