AMSTERDAM - Alleen nog op zaterdag 6 mei 2023 is een bijzondere tentoonstelling te zien in de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam.


Iedereen heeft het gebouw weleens van buiten gezien, vele mensen zijn nog nooit in het gebouw op de Dam 27 binnengeweest. Dat is nu uw kans. De club is normaal alleen voor leden en hun gasten open en zelden voor andere openstellingen. Nu is er een samenwerking tussen het 4/5 mei Comité en de K IGC: een fototentoonstelling over de restauratie van het monument.

Leden van de club, elk op hun eigen enthousiaste wijze, nemen in een kleine 15-20 minuten de mensen mee het gebouw in, vertellen tevens iets over de historie van een 110 jaar oude club. Men komt fotograaf Jelle Verhoeks en zijn foto’s tegen, die zijn idee; een mooie tentoonstelling daar werkelijkheid heeft zien worden. Zijn dank gaat verder uit naar André de Prouw en Cécile de Prouw-Kovács en Key-Color fotolab uit Amsterdam heeft de mooie foto’s afgedrukt. En natuurlijk de K IGC, medewerkers 4/5 mei comité en de Gemeente Amsterdam!

Zelfs het katheder waar normaal de Koning en sprekers opstaan is voor de gelegenheid naar bovengebracht en men mag ‘het volk’ toespreken! Vandaag tot 17.00uur (dus op zijn laatst 16.30uur) kunt u naar binnen!