BERGEN AAN ZEE - Voor de komende Kunst10daagse wil Artist aan Zee voor de vijfde keer meedoen met een mooie groepstentoonstelling; Artists aan Zee V!

Elk jaar is het afwachten of Artists aan Zee en andere inschrijvers voor de K10D Bergen door de selectie heenkomen. De jury/selectiecommissie is overigens geheim! Maar met mooie namen en bijzonder werk van kunstenaars hopen ze dat het ze ook dit jaar weer lukt! En dan weer op een bijzondere locatie; de mooie zalen van Hotel Meyer in Bergen aan Zee.

Het zou dan de 5e editie van Artists aan Zee zijn. Daarom hebben de organisatoren van Artists aan Zee V (Dominiek Steinmeijer, Henriette Doeve-Mensink, Gonny van Oudenallen, Anja Swart met steun van Jurjen Fontein en Myra Winter) in dit jubileumjaar een extra creatieve input bedacht: dit keer zijn er namelijk naast kunstenaarsleden van Arti et Amicitiae in Amsterdam en Kunstlijn Haarlem, ook extra Kunstenaarsleden van de KCB uitgenodigd, en uit Noord-Holland en er is energie ingestoken om werk van kunstenaars met een multiculturele achtergrond, of werk met kunstenaars met een interesse daarin, erbij te krijgen. ‘Want anders blijft het aanbod van kunstenaars van de Kunst10daagse wel erg wit…. tijdens deze Roary Twenties…..’, aldus de organisatie.

Op deze vijfde editie-lijstkomen daarom ook voor: bekende kunstenaars zoals Guillaume Loa-Njoe(winnaar Koninklijke Prijs 1959) die vroeger een tijd in Bergen woonde, RaQuel van Haver (winnaar Koninklijke prijs 2017), Isan Corinde(zijn opleiding aan het bekende Nola Hatterman Instituut in Paramaribo gedaan) Renée Koldewijn die zeer geïnspireerd is op ‘Black Matters’ en kunstenaar Surina Baag(dochter van de bekende schilder Armand Baag).

Op 6 juni 2021 stopt de inschrijving voor de K10DBergen2021 en eind juni 2021 weet Artists aan Zee V of ze door mogen: “Erg spannend’, aldus de organisatie.