AMSTERDAM - Woon je in Kadoelen en wil je iets betekenen voor je eigen buurt? Kom dan helpen in de Buurtkamer Kadoelen.

Wens in vervulling

De grote wens voor een eigen Buurtkamer Kadoelen is werkelijkheid geworden. Op 29 juni kregen de initiatiefnemers op feestelijke wijze de sleutel overhandigd. Na de zomervakantie gaat de Buurtkamer Kadoelen open voor de buurt. Maar nu eerst op zoek naar beheerders en er moet nog flink geklust worden. Alle hulp is van harte welkom in Buurtkamer Kadoelen bij de Twiskespeeltuin aan de N.F. Israëlweg 3, 1035 SB Amsterdam.

Vrijwilligers gezocht

Heb jij een warm hart voor de buurt? Dan kun je je aanmelden als vrijwilliger voor Buurtkamer Kadoelen. Wil je overdag aanwezig zijn als beheerder of help je liever met het opknappen van de buurtkamer in de zomervakantie of doe je graag andere klusjes? Alle hulp is van harte welkom. Wil je meedoen? Meld je dan aan op de blog van de Buurtkamer Kadoelen of mail naar buurtkamerkadoelen6@gmail.com

Hoe het begon

Initiatiefnemers Helma van Aalderen, Nicolle Vilain en Francis Braam kwamen drie jaar geleden bij elkaar. Het begon met de verbeelding van een ontmoetingsplek voor de buurt. De luiken moesten open van de gesloten supermarkt aan de Lange Vonder. Ze wilden een ontmoetingsplek maken en begonnen met een buurtbankje met potten koffie en thee en zwierven in weer en wind door de buurt met het buurtbankje. Ze organiseerden wandelingen en fietstochten en buurtbankjesmiddagen. Het is gelukt: de Buurtkamer Kadoelen heeft een dak boven het hoofd.