AMSTERDAM - Wie de berichten hoort en leest schrikt enorm; extra besmettingen Corona ondanks vaccinaties in Amsterdam en omgeving. Maar klopt dat ‘extra’ wel?

Wat we allen lezen en wat de overheid aan cijfers heeft klopt. Maar wordt er niet ‘fout’ gerekend vragen vele mensen zich af? Want tot voor kort gingen meestal alleen mensen met klachten voor een test… Daar kwam een percentage uit.

Onbekend is als heel Nederland daarvoor getest was geworden op deze wijze dat het percentage besmettingen niet even hoog was.. of zelfs hoger zou zijn geweest! Nu in juli 2021 wordt er grootschalig getest omdat ook mensen die op vakantie willen getest ‘moeten’ worden… klachten of geen klachten.

Is het percentage nu hoger dan in december 2020 is een vraag die niet zomaar beantwoord kan worden omdat men nu ‘anders’ test. Is dit paniek die niet nodig is? Dus ja, er zijn besmettingen en de vraag is; heeft men de getallen uitgesplitst in 1/zij die klachten hebben en daarom testen en 2/ zij die geen klachten hebben maar op vakantie willen. Dat is nog steeds onduidelijk.

Wel kan gezegd worden dat er strenger gecontroleerd mag worden op plaatsen in Amsterdam, op het Leidseplein bijvoorbeeld. Twee weken terug kon men tegelijkertijd met elkaar over straat lopen met grote groepen jongeren uit verschillende huishoudens. Diverse horecagelegenhedenlieten daar mensen staan met velen tegelijkertijd bij elkaar en geen afstandhoudend.