AMSTERDAM - Op zaterdag 3 oktober vindt de eerste editie plaats van het nieuwe wielerevenement Klik in. Door alle afgelaste festivals en evenementen is fietsen het nieuwe socializen geworden. Met als start/finish de B. Buildings in Amsterdam, is het voor wielrenners uit de hoofdstad een ideaal evenement om hun (nieuwe) hobby uit te voeren. Deelnemers kunnen tijdens dit corona-proof evenement het wielerseizoen op een leuke manier afsluiten door het fietsen van drie prachtige routes in de regio Amsterdam en Haarlem. Dit doen ze onder begeleiding van een koerscaptain.


Afsluiting wielerseizoen

Klik in is hét fietsevenement voor de enthousiaste wielrenner. Zowel voor de ervaren fietser, als de nieuweling die in deze corona maanden voor het eerst op de fiets bent gestapt. “Corona heeft het wielerseizoen behoorlijk in de war geschopt”, aldus Martijn van Dijk van Radiante Sport, organisator van dit initiatief. “Om het toch op een toffe manier af te sluiten, hebben we Klik in bedacht. Hoewel fietsliefhebbers deze maanden met de solorides toch wel iets hebben kunnen doen, komen mensen toch ook heel graag ook samen. Festivals en andere bijeenkomsten waren niet mogelijk en daardoor is fietsen hét nieuwe socializen geworden, vertelt Martijn verder. Deelnemers fietsen in een groep, onder begeleiding van een captain, een mooie route door regio Amsterdam en Haarlem.

Corona thema

Het evenement heeft drie verschillende afstanden en is zo voor iedereen geschikt. Wij hebben deze afstanden vernoemd naar de zogeheten lockdown waar wij ons in bevonden een halfjaar geleden. Je kunt kiezen tussen de halve, driekwart, of hele lockdown. Respectievelijk 56, 83 en 111 kilometer. Bij deze routes fietsen deelnemers langs verschillende bekende plekken. Denk hierbij aan Schiphol, het circuit van Zandvoort en de beeldschone natuurgebieden die Noord-Holland te bieden heeft.

De routes worden afgelegd in groepen, onder leiding van een koerscaptain. Die voorziet iedereen onderweg nog van handige tips voor het fietsen in een groep. Mocht je de route liever zelf fietsen? Dat kan ook! Je dient dan alleen zelf te zorgen voor een navigatie.

Inschrijven

Ook je seizoen op een toffe manier afsluiten? Tips ontvangen van ervaren fietsers als nieuweling in de wielerwereld? Zit er een mooie uitdaging voor je tussen? Schrijf je dan in via www.klikin.nu.