AMSTERDAM - Dinsdag 21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Ook in Oost vinden allerlei activiteiten plaats.

Zo kun je op de regenboogbank op het Joris Ivensplein ‘gekleurd’ op de foto. Een groepje leerlingen van het IJburgcollege organiseert in samenwerking met stichting Sex Matters een fotoshoot. Onder de noemer ‘Aan het einde van de regenboog zit...’ is iedereen welkom om, gekleed in één van de kleuren van de regenboog, te laten zien wie je bent. De leerlingen vragen je om voor de fotoshoot ook dingen mee te nemen die iets vertellen over jou als persoon, jouw seksuele oriëntatie of gender, jouw cultuur of geloof. Van de foto's wordt een collage gemaakt die komt te hangen in de aula van het IJburgcollege.

Ook op de Hogeschool van Amsterdam vinden allerlei activiteiten plaats onder de noemer #hvategendiscriminatie. Afgelopen half jaar hebben studenten dit voorbereid. Er zijn bijeenkomsten over arbeidsdiscriminatie, etnisch profileren en over wat je zelf kunt doen wanneer anderen je als ‘anders’ wegzetten. De events worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Critical Mass en de gemeente Amsterdam. Meer informatie over aanvangstijden en locaties van  activiteiten vind je op Facebook HvA tegen discriminatie.

Vanaf 23 maart is in de OBA Javaplein de fototentoonstelling 'The Other Side' van Dalal el Ouariachi te bezichtigen met portretten van een diverse groep moslims, die iets over zichzelf vertellen.