ZWANENBURG - Een kledingzaak in Zwanenburg is in korte tijd twee keer doelwit geweest van criminelen. Na een mislukte ramkraak gisteren, is de sportzaak zojuist overvallen.

De overval gebeurde rond 11.30 uur. De drie overvallers drongen de winkel binnen, waarna de eigenaar het drietal met een hockeystick de winkel uitwerkte. Vervolgens zijn ze op een scooter gevlucht richting Halfweg.

Gisternacht was de zaak nog doelwit van een ramkraak. Die mislukte omdat de ondernemer gepantserd glas had laten plaatsen na eerdere ramkraken. "We hebben al zoveel ramkraken gehad, pogingen daartoe, diefstal en vorig jaar nog een gewapende overval", vertelde eigenaar Jenke Haverhals gisteren aan NH Nieuws. "We hebben nu zo'n 10.000 euro schade."

Zoekactie
De politie is een zoekactie gestart naar de overvallers en heeft een Burgernetmelding uit laten gaan. Het gaat om één jongen met een snorretje en twee met een helm op, van wie één een gewatteerde jas heeft met capuchon op en een katoenen witte tas.

Minister belt met ondernemer
Haverhals laat aan NH Nieuws weten dat de overvallers niks hebben meegenomen. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders al die van de ramkraak, denkt Haverhals.

De minister voor Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, heeft naar aanleiding van de ramkraak gisteren contact gezocht met Haverhals. De ondernemer heeft toen gevraagd om maatregelen, omdat hij de veiligheid van zijn personeel niet langer kan garanderen