AMSTERDAM - ONE AND ONE MAKES TWO maakt het mogelijk om een kleding-kerstpakket te kopen voor een dak- of thuisloze. Kunstenaar en oprichter Frank Willems vindt het belangrijk om warme te geven, zeker in deze tijd.

Willems maakt naast kunstwerken ook ontwerpen voor kleding en mondkapjes. Met ONE AND ONE MAKES TWO stimuleert hij mensen om bij een aankoop, eenzelfde item te doneren aan een dak- of thuisloze. De formule is simpel: koop een mondkapje, hoodie of sweater met het nieuwe ontwerp en doneer eenzelfde item. ONE AND ONE MAKES TWO lanceerde in november het nieuwe ontwerp dat gemaakt is in samenwerking met acteur Tim Haars. Omdat er vanuit de samenwerkende organisaties een enorme vraag is naar ondergoed en sokken is het ook mogelijk om deze te doneren. Omdat er tijdens de koudere maanden iets extra’s nodig is, besloot Willems om een ‘kerstpakket’ voor daklozen samen te stellen.

Kerstpakket
Het kerstpakket bevat de basisbenodigdheden voor een iets warmere winter voor een dak- of thuisloze. De inhoud van een kerstpakket is een sweater, 3 paar bamboe sokken, een setje ondergoed en een mondkapje voor € 49,99. Bij een kerstpakketdonatie kan de koper kiezen om alleen te doneren of krijgt deze een set Kerstkaarten en bakkes mask gratis thuis gestuurd. De kerstpakketten en kledingstukken zijn te bestellen via www.frank-willems.com. Ben jij ONE of TWO?

Noodzaak
Frank Willems vindt het belangrijk om dak- en thuislozen te steunen en daarom startte hij ONE AND ONE MAKES TWO: “Zeker in deze corona-periode die naast een sociale impact ook grote financiële gevolgen heeft, is het noodzakelijk om nader tot elkaar te komen. We leven in een tijdperk waarbij niets zeker is. Het aantal mensen dat weinig tot niets te besteden heeft, groeide al voordat de corona-crisis begon, maar zal de komende periode verder toenemen. Er komen meer mensen bij die door werkloosheid, psychische problemen, (v)echtscheiding, verslaving of relationeel geweld op straat komen te staan. Dat kan iedereen overkomen. Het zijn mensen zoals jij en ik”, vertelt de 32-jarige kunstenaar.

Over ONE AND ONE MAKES TWO
ONE AND ONE MAKES TWO is een project dat gestart is in november 2019 door kunstenaar Frank Willems. De kloof tussen mensen die weinig te besteden hebben en mensen die veel te besteden hebben wordt alsmaar groter. En dan zijn er nog mensen die alles kwijt zijn. ONE AND ONE MAKES TWO hoopt een brug te bouwen die de kloven verbindt. Door een kledingstuk voor jezelf te kopen doneer je hetzelfde kledingstuk aan iemand die dat goed kan gebruiken. Hiermee wordt tevens eenheid gecreëerd en zou het mooi zijn als de mensen die ONE AND ONE MAKES TWO dragen ook met elkaar in gesprek gaan! Ieder heeft zijn eigen verhaal.

ONE AND ONE MAKES TWO doneert de kerstpakketten aan StreetSmart & De Regenbooggroep
StreetSmart is een initiatief van Amsterdamse horeca-ondernemers. Internationaal heeft het project zijn succes inmiddels bewezen bij het ondersteunen van projecten voor daklozen, gezinnen die op straat komen te staan. Het stoelenproject en projecten van HVO-Querido worden o.a. gesteund.De Regenboog Groep wil dat Amsterdam een plek is waar iedereen zich thuis voelt. Of je nu psychische problemen hebt, dakloos bent, drugs gebruikt of schulden hebt. We stimuleren iedereen om het beste uit zichzelf te halen.Daarnaast gaan de kerstpakketten ook naar MO Den Bosch en het Dienstencentrum van het Leger Des Heils Eindhoven.