AMSTERDAM - Noordje is een organisatie in Amsterdam-Noord die kinderen op creatieve wijze kennis laat maken met kunst en cultuur. Het gaat vooral om kinderen die hier vanuit huis niet vanzelfsprekend mee in aanraking komen, en die vanuit hun achtergrond vaak een taal- en leerachterstand hebben.

Noordjes Krant
In ons Schrijflab hebben we deze winter een échte krant gemaakt: Noordjes Krant. De kinderen zijn als echte journalisten aan de slag gegaan. De krant staat in het teken van ontmoeting en in dat kader hebben we heel veel verschillende bijzondere personen ontmoet en geïnterviewd o.a. astronaut André Kuipers, sportpresentator Suse van Kleef, artiesten Luna en Creachick, schrijver Rian Visser en TikTokker Abbas.

De gratis krant verspreiden we in Amsterdam-Noord o.a. op scholen en in bibliotheken.

Workshop en presentatie
Op woensdag 28 februari hebben we een feestelijke presentatie van de krant gehad bij Noordje op de Zamenhofstraat 14b voor kinderen, hun ouders en vrijwilligers. De presentatie werd gegeven door de kinderen en begeleid door sneldichter Jelle Pieters die voorafgaand aan de presentatie de kinderen een workshop gaf.

De kinderen zijn ontzettend trots en we zouden het eer vinden als we dit bijzondere moment met jullie kunnen delen.

Meer info over Noordje en het Schrijflab
Noordje organiseert al meer dan 15 jaar activiteiten op scholen en na schooltijd in de wijk. Dat doet ze allemaal vanuit Kazerne Z., een oude brandweerkazerne in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. In ons Schrijflab staat lezen, taalvaardigheid, creativiteit en gezelligheid centraal.

Met Noordjes Schrijflab maakt Noordje deel uit van een internationaal netwerk van organisaties die geïnspireerd zijn door Dave Eggers' organisatie 826national.