AMSTERDAM - Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus 2019 kunnen kinderen bij Optimist on Tour gratis kennismaken met verschillende watersporten tijdens de Amsterdamse Waterspelen op het Amsterdamse Marineterrein. Daarnaast gaan zij als echte professoren aan de slag in het Optimist on Tour Laboratorium. Met eenvoudige proefjes leren kinderen spelenderwijs van alles over water. Samen met de Amsterdamse Waterspelen organiseert het Watersportverbond Optimist on Tour op deze unieke locatie.

Kinderen kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, online of ter plekke inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Er wordt gestart met een theorieles op de kant waarna ze vervolgens zelf achter het roer van een Optimist gaan. Daarnaast kunnen er ook andere watersporten gedaan worden zoals kanovaren, suppen of rennen in de aquaroller. Plezier op het water gegarandeerd volgens de organisatie van de Amsterdamse Waterspelen: "Samen bezig zijn op het water, wie wil dat nou niet? Met Optimist on Tour willen we alle Amsterdamse kinderen tijdens de Amsterdamse Waterspelen drie onvergetelijke dagen op het Marineterrein bezorgen!"

Optimist on Tour Laboratorium
Naast alles wat de kinderen op het water kunnen leren is er ook het Optimist on Tour Laboratorium waar van alles over water wordt bijgebracht. Ilse Köpping, hoofdinstructrice Optimist on Tour: "Naast het kennismaken met watersporten, staat bij het Watersportverbond ook het educatieve aspect centraal. Bij het Optimist on Tour Laboratorium kunnen kinderen allerlei proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is."

Plastic Whale
Om het bewustzijn rondom de plastic soep te vergroten en zoveel mogelijk mensen te betrekken bij hun missie voor plasticvrije wateren wereldwijd is Plastic Whale ook aanwezig bij Optimist on Tour. De samenwerking tussen NN Group, het Watersportverbond en Plastic Whale maakt het mogelijk dat kinderen tijdens Optimist on Tour onder andere het 'Plasticvisspel' kunnen spelen en dat er (ook door ouders) meegevaren kan worden op boten gemaakt van grachtenplastic. Lees hier meer over de opwindende plannen voor de toekomst.

Nieuwsgierig?
Kijk dan op www.optimistontour.nl en meld je rechtstreeks aan om zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan ook ter plekke op locatie. We zien je graag bij Optimist on Tour op het Amsterdamse Marineterrein.

Over de Amsterdamse Waterspelen
Van vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus 2019 vindt op het Amsterdamse Marineterrein de eerste editie van de Amsterdamse Waterspelen plaats, een initiatief van Mister Kitchen & Pension Homeland i.s.m. Bureau Marineterrein. Een spetterend zomerweekend boordevol bijzondere watersporten, bloedstollende races, waterworkshops, live muziek, heerlijk eten en vrij zwemmen voor jong en oud! Tijdens de, gratis toegankelijke, Amsterdamse Waterspelen kun je kennismaken én meedoen met o.a. X-Diving, synchroonzwemmen, het Open Mokums Kampioenschap Bommetje, een eigen solarboat bouwen en als team mee-racen met de Scheepskistenderby in je eigen zeepkist.

Geen ervaring maar lijkt het je wel spannend? Relax, wij sturen niemand onvoorbereid het water op. In juli en augustus zijn er verschillende clinics en handige workshops waaraan je gratis deel kan nemen. Check www.amsterdamsewaterspelen.nl voor het volledige programma én om je in te schrijven! !