AMSTERDAM - Kinderdagverblijf Hestia heeft zich de woede op de hals gehaald van veel mensen. Op drie locaties van het Amsterdamse Kinderdagverblijf hebben de leidsters kinderen op blote voetjes in de sneeuw laten lopen en de foto's op Facebook gezet.

"Hoera! Verse sneeuw! Nu kunnen de kinderen sneeuwtrappelen. Van koude, frisse voeten slapen ze beter", staat er bij de post. Het kinderdagverblijf besloot om de kinderen even op blote voeten naar buiten te laten om kennis te maken met de sneeuw. De actie schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Een schande
"Tja en volgende week liggen ze met longontsteking in bed", reageert iemand onder post. "Hoe durven jullie iemand anders kinderen in hun ondergoed naar buiten te brengen in sneeuw", zegt een ander. Weer iemand anders maakt zich druk om het feit dat de begeleiders wel met kleding aan naar buiten gingen: "Een schande! Die kindjes in blote billetjes... maar de begeleiders staan wel met dikke jassen aan.

"Niet iedereen is negatief. Veel mensen zien er ook het kwaad niet van in: "Wat heerlijk sneeuw ontdekken met hun blote voetjes", klinkt het onder de foto. "Alsof ze van een beetje kou meteen ziek worden", reageert iemand anders.