AMSTERDAM - De Kids & Docs Workshop is weer van start gegaan. De documentaireworkshop, georganiseerd door Cinekid en IDFA met steun van het NPO-fonds en medewerking van de publieke omroepen en Zapp, is gericht op de talentontwikkeling van jeugddocumentairemakers.

Onder begeleiding van de prijswinnende documentairemaker Ester Gould (A Strange Love Affair with Ego, Strike a Pose en Schuldig) krijgt een groep jonge filmmakers drie maanden de tijd om een filmplan voor een jeugddocumentaire te ontwikkelen van maximaal vijftien minuten. Uitgangspunt voor de documentaires is de belevingswereld van kinderen. De makers zijn gekoppeld aan de deelnemende omroepen AVROTROS, EO/ IKONdocs, HUMAN, KRO-NCRV, NTR en de VPRO.

De deelnemers kunnen voor de ontwikkelde documentaire-plannen binnen het reguliere traject productiesubsidie aanvragen. De plannen moeten voor 5 juni bij het NPO-fonds (voorheen Mediafonds) zijn ingediend.

De gerealiseerde jeugddocumentaires zullen -indien op tijd gerealiseerd- in première gaan op het Cinekid Festival in oktober en/of IDFA in november. De films worden ook uitgezonden op jeugdzender Zapp van de NPO.

Deelnemende filmmakers 2018: Anne van Campenhout, Cassandra Offenberg, Iris Grob, Kim Faber, René van Zundert en Sara Kolster.