AMSTERDAM - Een mooie happening o.a. op Museumplein, vele mensen namen de metro en stapten in het centrum uit, halte Weteringschans.

Alles ging gezellig, mensen waren kleurig gekleed en redelijk rustig bij deze Keti Koti herdenking op 1 juli! Als andere toekomstige festivalgangers van het Museumplein zich ook zo zouden gedragen bij een happening dan zouden binnenstadbewoners en zuidbewoners dit toejuichen. Mensen kwamen ook van ver naar Amsterdam om dit mee te maken. Velen waren duidelijk nog nooit op het Museumplein geweest gezien de velen met routeapps.

We hebben een kijkje voor u genomen en blije mensen gezien na de excuses van de Koning. Van de een 'moesten' de excuses, de ander haalde daar zijn schouders op en was het 'nu gewoon doorgaan met zijn allen'! De barbecues rookten hard... allemaal rijen voor de eettentjes, kippenpootjes waren niet aan te slepen, mooie muziek en een goede stemming ondanks het matige weer!

En wie zegt dat 'Nederlanders' niet 'mixen' had daar iets kunnen zien: de talloze 'samengestelde' families. Vele malen hoorden wij om ons heen:"Jij hier" en werd er uitbundig omhelst. Een bijzondere dag in juli 2023. En talloze Amsterdammers onder de feestgangers kwamen op de fiets, er waren te weinig fietsparkeerplekken: dus voor een keer stonden overal fietsen!