AMSTERDAM - De koffie staat klaar en het bezoek komt langs; wijkcentrum d’Oude Stadt is een plek en vraagbaak voor vele centrumbewoners. Wie zijn deze bezoekers?

Deze week was dat o.a. centrumbewoner Lise van de Kamp, nummer een voor Stadsdeelcommissie centrum voor de Partij van de Ouderen, en nummer 2 op de lijst van de Gemeenteraad. Vandaag, donderdag 24-2-’22, is er een debat door de Vereniging Vrienden van de Binnenstad georganiseerd met vele kandidaat-politici. “Jammer dat dan de kleinere partijen niet aan tafel zijn uitgenodigd om mee te debatteren”. Lise van de Kamp zal wel in de zaal zitten en indien mogelijk ook dingen inbrengen.

Binnenkort zit Lise van de Kamp wel in een debat bij AT5. En elke dag vliegt zij van hot naar her; nog ruim 3 weken voor de Gemeenteraads- en Stadsdeelverkiezingen er zijn. Even bijkomen bij een kopje koffie in het wijkcentrum is dan niet verkeerd.

Toevallig was Jan Muiser ook in de buurt, oud reporter en geluidstechnicus van AT5, freelancer en meedenkend en onderricht gevend bij het Amsterdams Buurt Film Festival. Het is een komen en gaan van bezoekers in wijkcentrum d’Oude Stadt. Jan Muiser vraagt zich af of ‘Binnenstadbewoners met huurhuizen zich zouden moeten verenigen ivm enkelglas bij ramen problematiek’ in deze dure energie-tijd.

De telefoon rinkelt ondertussen met een beller aan de lijn. Iedereen brengt een eigen verhaal over de binnenstad met zich mee naar het Wijkcentrum! Elke werkdag zijn er vrijwilligers die aanwezig zijn om mee te denken en of binnenstadsproblemen aan te horen.