AMSTERDAM - KadS - Entre Nous – De magie van de ontmoeting een kunstmanifestatie in het Vondelpark en Schinkelgebied in Amsterdam Zuidgepresenteerd door Soledad Senlle Art Foundation is nu uitgesteld naar 16 mei - 27 juni 2021 vanwege de COVID-19 pandemie.


Hun zorgvuldig ontwikkelde kunstmanifestatie met het thema Entre Nous- De magie van de ontmoeting kan in de context van de 'anderhalvemetersamenleving' niet urgenter. De komende maanden zal men daar met elkaar in beraad gaan hoe men de nieuwe betekenis hiervan kan implementeren.Deelnemende kunstenaars in 2021 Maria Barnas, Maarten Bel, Circus Engelbregt, Studio Zoro Feigl, Arnon Grunberg, Eduardo Guerrero, Manon van Hoeckel, Atelier van Lieshout, Radio Noord/Zuid, Studio Ossidian en gesteund door Marisol Ferradás (founder, artistiek directeur), Eva Gonggrijp en Merel Noorlander (curatoren) En Claartje Kortbeek (productie/projectcoördinator)Zij danken vanuit Soledad Senlle Art Foundation hun sponsoren en subsidieverstrekkers voor hun flexibiliteit, support en vertrouwen.

Wat is KadS-Entre Nous - De magie van de ontmoeting hier de uitleg:
KadS is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie in het stedelijke gebied rond de Schinkel en het nabije Vondelpark. KadS onderscheidt zich door de avontuurlijke wijze waarop het verschillende artistieke disciplines en sociale instanties aan elkaar durft te knopen. Vanuit sociaal- maatschappelijke betrokkenheid en door hun eigen waarneming en onderzoek richten de kunstenaars hun pijlen op verbindingen in de stad, waar dromen, obsessies en eigenaardigheden samenkomen.In deze 5e editie wordt op speelse wijze belicht welke plaats ontmoeting en verwondering inneemt in onze gedigitaliseerde samenleving.

KadS schept met Entre Nous – De magie van de ontmoeting, ruimte voor een treffen tussen mens, sociaal domein en natuur, met kunst als verbindende factor. Niet alleen parkbezoekers en kunstliefhebbers, maar ook de willekeurige passant, worden hierbij getrakteerd op een reeks aan installaties, performances en interventies. Het thema 'de ontmoeting' krijgt onvoorzien een totaal nieuw en onvermoed perspectief. We dienen plotseling de ander te ontwijken. De straat is veranderd in een filmset, waarin we beurtelings op afstand figureren. Het straatbeeld toont leger, stiller en schoner. Het lijkt daardoor, of andere details in de architectuur op voorgrond treden. We horen andere geluiden, niet alleen de vogelzang, maar ook de gillende sirenes van ambulances, vanuit verschillende richtingen. Het is lente, de natuur toont zich in al haar kracht en schoonheid. Alsof de tijd heeft stilgestaan*, In de ziekenhuizen is het echter een race tegen de klok om levens te redden.

*thema van KadS 2018

Foto: artist impression Studio Ossidiana - Between People and Birds, 2021

Studio Dreams Come True