AMSTERDAM - Bent u een ondernemer die minimaal drie keer per week in de stad rijdt? Mooi. En schaft u ook een nieuwe 100% elektrische bestelauto aan, dan leggen wij er €5.500 bij.

Het is zelfs dubbelop subsidie. Deze subsidieregeling komt namelijk bóvenop de al bestaande subsidie voor elektrische bestelauto’s van € 5.000 voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometers per jaar in de stad rijden krijgen. Schaft u ook een nieuw busje aan, dan ontvangt u dus €10.500.

Koploper Amsterdam

Ook zakelijk rijders die voldoen aan de voorwaarden komen in aanmerking. Het extra geld, ruim € 330.000, is afkomstig van het Rijk om schoon rijden in Amsterdam te stimuleren. Het doel is: Amsterdam uitstootvrij in 2025.

Amsterdam is koploper op het gebied van elektrisch vervoer met de hoogste laadpuntdichtheid ter wereld. Op dit moment heeft de stad ruim 2.400 openbare oplaadpunten en 13 openbare snelladers.

Meer lezen

De gemeente Amsterdam wil schone lucht voor de gezondheid van alle Amsterdammers en voor de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de stad. Daarom stimuleert Amsterdam zakelijke rijders die veel kilometers maken in de stad om over te stappen op elektrisch vervoer.