AMSTERDAM – Onlangs verscheen ‘Juliette’, de nieuwe roman van auteur Catharina Windemeijer, pseudoniem van Jayanti van der Meer, bij Paris Books. De auteur, die eerder goed ontvangen romans schreef, heeft zichzelf met ‘Juliette’ overtroffen.

Op 25 mei a.s. zal Windemeijer haar boek presenteren in Sociëteit Sexyland World aan de Noordwal 1 in Amsterdam. De presentatie vangt aan om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De auteur zal openhartig vertellen over haar boek en de heftige thema’s die ‘Juliette, kroniek van lust en pijn’ bevat.

Voor slechts € 5,00 kunt u deze bijzondere presentatie niet alleen bijwonen, maar ook een gesigneerd exemplaar kopen van ‘Juliette, kroniek van lust en pijn’ en de auteur ontmoeten. Meer informatie over het programma kunt u vinden op de website: www.catharinawindemeijer.nl. De sociëteit aan de Noordwal 1 in Amsterdam is een kunstproject, een conceptuele club met ruimte voor experiment; een plek waar alle soorten ideeën een podium kunnen krijgen.

Over Juliette

‘Juliette, kroniek van lust en pijn’, is –meest waarschijnlijk- een vrouwenboek. Het is echter beslist niet het type feelgoodroman, nergens zoetsappig, maar rauw, recht voor zijn raap en zelfs confronterend. En ja, de titel doet het al vermoeden, seks speelt een belangrijke rol in dit boek over de jonge Juliette die opgroeit te midden van de seksuele revolutie in de jaren 60/70. Ook bij de erotische scenes, neemt Windemeijer geen blad voor haar mond. Dat zou ook beslist niet passen wanneer we de tijdgeest in ogenschouw nemen. Juliette gaat in deze verwarrende tijd op zoek naar lustvolle ervaringen en denkt op enig moment de liefde van haar leven te hebben gevonden. Ze zal, nadat ze haar maagdelijkheid verliest, teleurgesteld worden.

Aangezien de auteur in dezelfde tijd opgroeide als haar personage ‘Juliette’ is het onvermijdelijk dat er autobiografische elementen in het boek verwerkt zijn, maar niet alles is gebaseerd op haar eigen leven. Juliette belandt in een duister circuit, waarin het gebruik van drugs eerder regel dan uitzondering zijn en ze komt uiteindelijk via de prostitutie in de porno-industrie terecht. Juliette ervaart een bepaalde spanning bij anonieme seks en verlegt steeds verder haar grenzen.

Geconfronteerd met een vroegere vriendin die ten prooi is gevallen aan harddrugs, stapt Juliette uit de duistere wereld die haar zo in zijn greep heeft. Ze vertrekt naar Spanje en gaat, volledig aangewezen op zichzelf, de confrontatie aan met haar innerlijke demonen..

‘Juliette, kroniek van lust en pijn’ is een rauwe roman die het leven van Juliette, die ondanks alle vrijheid in die tijd, niet gelukkig is en de liefde mist. Een roman die een prachtig tijdsbeeld toont van de heftige, seksuele revolutie, maar tevens de diepte ingaat op zoek naar het meisje achter de vrijgevochten hoofdpersoon Juliette.

Enthousiast ontvangen

Dat Paris Books het bij het rechte eind had door ‘Juliette, kroniek van lust en pijn’ uit te geven, mag blijken uit de enthousiaste reacties die het boek inmiddels kreeg:

“Juliette, kroniek van Lust en Pijn is een onopgesmukt, eerlijk en leerzaam antidotum tegen het in onze dagen helaas teruggekeerde, onverdraaglijke moralisme.” – Atte Jongstra.

“Tiepmiep wordt beest, maar vindt daarna pas het grootste geluk. Catharina Windemeijer groet Markies de Sade, om hem tenslotte achter zich te laten.” – Arjan Peters

“Rauw en adembenemend, deze reis waarin het onmetelijke verlangen naar liefde door alle pijn en extase heen sijpelt.” – Leonie Linssen
"Ik heb het uit! Aan een stuk gelezen... Diep geraakt, door Juliette, door je schrijftalent, door mijn oude pijnen...veel stof om na te voelen. Voor dit mooie boek, veel dank!"
– Gloria Spaans

“Lezen over lust en pijn moet lust en pijn veroorzaken bij de lezer. Catharina Windemeijer bewijst met het verhaal van Juliette dat zij weet hoe je ook de heftigste ervaringen zo schrijft dat het te voelen is. .”- Yoeke Nagel

Over de auteur

Catharina Windemeijer schreef ook ‘Het bommenmeisje’ (2010 – Uitgeverij Ad Donker) en ‘Schaduw van de Liefde’ (2011 – Uitgeverij Ten Have). In 2019 leverde Windemeijer een bijdrage aan het boek ‘Hemelse Vaders’, uitgegeven door uitgeverij Mooi Mens.

Kunt u niet aanwezig zijn, maar bent u wel heel nieuwsgierig geworden naar ‘Juliette, kroniek van lust en pijn’, dan kunt u het boek bestellen via alle reguliere verkoopkanalen, via Uitgeverij Paris Books of bij de auteur zelf: info@catharinawindemeijer.com / www.catharinawindemeijer.com. ‘Juliette, kroniek van lust en pijn’ kost € 24,95, telt 360 pagina’s en wordt uitgegeven onder ISBN 9789493191655.