AMSTERDAM - Afgelopen zondagavond, 15 mei, zijn de winnaars van de 30e Coiffure Award bekend gemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Voormalig Hairdresser of the Year, Juliette den Ouden, van JDO Salon in Amsterdam wint Coiffure Award in de categorie ‘dames in regio Noord Holland, Flevoland’ en ook de Pers Award. Tijdens deze 30e jubileum editie van de Oscars onder de kappersprijzen ging wederom een gerenommeerde nationale en internationale jury in beraad.

Juliette den Ouden over haar behaalde winst: “De Coiffure Award is voor mij ontwikkeling, drive en passie voor het kappersvak. Het mooiste moment uit mijn leven was het winnen van de titel Hairdresser of the Year 2020/21”.

EEN INTERMEZZO VAN ANTOON, EEN SPETTERENDE AFTERPARTY MET GERARD JOLING EN DJ CHRIS DELUXE EN DIONNE STAX ON STAGE!
Sinds het voorjaar van 2020 keken we er met smart naar uit om weer samen te mogen komen tijdens het feestelijke gala. Dit jaar mocht het eindelijk weer en hoe! BN’ers, journalisten, genomineerden en genodigden verschenen prachtig uitgedost op de rode loper, die voor Studio21 te Hilversum was uitgelegd.
Tijdens de Coiffure Award avond werden er maar liefst 13 Awards uitgereikt. De presentatie lag in de professionele handen van Dionne Stax, Antoon, wiens Ziggo Dome show in december al volledig uitverkocht is, zorgde voor een muzikaal intermezzo en mega artiest Gerard Joling sloot de avond tijdens de After Party in stijl af.

JULIETTE DEN OUDEN GAF DAVERENDE SHOW

Schwarzkopf Professional presenteerde haar Essential Looks collectie, ditmaal door middel van een video. Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium (opnieuw) voor Juliette den Ouden, Hairdresser of the Year 2020/21. Met haar show ‘UNITY,’ bracht zij een ode aan Afrika.

Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “Al 30 jaar bieden wij met de Coiffure Award de kappersbranche een podium om het vak op een positieve wijze bij de Nederlandse consument onder de aandacht te brengen. Deelnemers aan het event onderscheiden zich in creativiteit en tonen lef om zich met hun vakgenoten te meten. Genomineerden en winnaars laten zien wat een kwaliteit de Nederlandse kappers hebben.”

DE OVERIGE WINNAARS
Naast de onderscheidingen voor Juliette den Ouden werden er nog 11 Coiffure Awards uitgereikt. Mark van Westerop werd uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’ en won ook nog eens in de categorie ‘heren Noord’. Agnes Westerman won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’. Bianca van Zwieten werd eerste in de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’. Arjan Bevers viel maar liefst driemaal in de prijzen, hij werd eerste in de categorie ‘dames in regio Noord-Brabant, Limburg en Zeeland’, de categorie ‘heren Zuid’ en ontving samen met zijn team van salon Avanti Kappers in Helmond de ‘Team Award’. Wiardi Koopmeiners nam de Coiffure Award in de categorie ‘Young Talent’ in ontvangst en de ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar…. Tot slot werd Bob Jansen door de jury geprezen als in de categorie ‘Avant-Garde’ en werd Judith Jager ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’.