AMSTERDAM - De winnaar van de 29e Coiffure Award is zondagavond 12 september bekend gemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Juliette den Ouden van JDO Academy uit Amsterdam, wint Coiffure Award Hairdresser of the Year. 99 genomineerden streden om de Oscars onder de kappersprijzen; den Ouden werd al eerder voor haar werk bekroond. Een gerenommeerde nationale en internationale jury beloonde haar naast de hoofdprijs ook met de Coiffure Award Dames regio ‘Noord-Holland en Flevoland’.

Juliette den Ouden over haar winst: “Door mee te doen blijf je jezelf ontwikkelen als haarstylist. Je pusht jezelf naar een next level.”

WINNAARS, KARIN BLOEMEN ZINGT UNIEK LIED EN RICK BRANDSTEDER VIA LIVESTREAM
Al vanaf het voorjaar van 2020 keken we reikhalzend uit naar de ontknoping van de 29ste editie van de Coiffure Award. Een gala voor de hele branche zat er helaas op dit moment niet in. De organisatie besloot de uitreiking toch door te laten gaan. Alle genomineerden werden met hun partner uitgenodigd en hun fans konden via een livestream de uitreiking volgen. Op deze manier konden de genomineerden en winnaars de eer krijgen die zij verdienen. Tijdens Coiffure Award avond werden er maar liefst 13 Awards uitgereikt. De presentatie lag in handen van de altijd charmante Rick Brandsteder en niemand minder dan Karin Bloemen zong een eigen geschreven lied speciaal voor de, haar zo dierbare, kappers.

SPETTERENDE SHOW VAN ARJAN BEVERS
Schwarzkopf Professional presenteerde haar Essential Looks collectie, ditmaal door middel van een video. Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium voor Arjan Bevers, Hairdresser of the Year 2019. Met zijn show ‘Luminesence Resilience’, liet hij zijn licht schijnen op donkere tijden.

Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “De Coiffure Award biedt de kappers een podium om hun vakmanschap aan een breed publiek te tonen. De deelnemers hebben geduld moeten hebben, nadat reeds in maart 2020 de genomineerden bekend werden gemaakt. Juist in deze tijd zorgt de Coiffure Award voor een positieve impuls voor de Nederlandse kappersbranche en daar zijn wij trots op.”

DE BEKROONDE FAVORIETEN
Naast de 2 onderscheidingen voor Juliette den Ouden werden er nog 11 Coiffure Awards uitgereikt. Manou Grijsen won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’. Joffrey Conings won wederom de eerste prijs voor de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en zijn team van salon Androgyn in Rotterdam ontving de ‘Team Award’. Voor de eerste maal in haar carrière nam een zeer blije Cindy Stoopen de eerste prijs voor het onderdeel ‘dames in regio Noord-Brabant, Limburg en Zeeland’ mee naar huis. Voormalig Hairdresser of the Year Mark van Westerop won de eerste prijs in de de categorie ‘heren in regio Noord’ en Romee van Egmond de eerste prijs in de categorie ‘heren in regio Zuid’. De Nederlandse pers kende Joeri Rouffa de ‘Pers Award’ toe. De ‘Young Talent Award’ voor deelnemers t/m 21 jaar ging naar Charell Bosch. Marina Michiels werd eerste in de categorie ‘Avant-Garde’ terwijl Louise Vlaar de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ won. De ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar Claudine Waenink. Tot slot werd Leander Grotenhuis geprezen als ondernemer en won de ANKO Ondernemers Award.

http://www.coiffureaward.nl/