AMSTERDAM - De jubileumeditie van Ice*Amsterdam, die van zaterdag 14 november 2020 tot en met zondag 31 januari 2021 op de rol staat, gaat niet door. In samenspraak met de gemeente Amsterdam is stichting Ice*Amsterdam tot de conclusie gekomen dat doorgang van het schaatsfeest met het oog op de veiligheid van de gasten en de mensen op en rondom het Museumplein niet raadzaam is. De twintigste aflevering wordt doorgeschoven naar de winter van 2021 - 2022.


Maatregelen COVID-19
Geen traditioneel winters schaatsplezier op de unieke locatie op het Museumplein door de zorgelijke situatie rondom het toenemende aantal besmette personen met COVID-19. Met de lokale en landelijke maatregelen die het kabinet afkondigde, is de twintigste editie van Ice*Amsterdam en de daaraan gekoppelde kerstmarkt voor dit jaar van de baan.

"Het Stadsdeel Zuid is er, samen met ons, van overtuigd dat we het op de ijsbaan en met de horecafaciliteiten eromheen corona-proof kunnen maken", aldus Pim Pronk van stichting Ice*Amsterdam. "We zijn echter ook verantwoordelijk voor alle mensen die zich rondom de ijsbaan begeven. Onder dergelijke omstandigheden, met de maatregelen die momenteel van kracht zijn, is het niet verstandig om Ice*Amsterdam plaats te laten vinden. We willen voorkomen dat er meer besmettingen ontstaan. Wij hopen de bezoekers graag weer te begroeten in de wintermaanden van 2021 - 2022 mits de veiligheid rondom COVID-19 is gewaarborgd."