AMSTERDAM - Het Joods Cultuur Kwartier is blij dat zij activiteiten van het Joods Museum Junior oftewel het Kindermuseum, kan tonen aan bezoekers van de Pan!


Mede door steun van Mark Grol, Algemeen directeur van de Pan, heeft ook het Kindermuseum van het Joods Museum Amsterdam daar deze week een plekje. Zij zijn aanwezig met Eden en de Gulden Regel. Dit is een virtualreality-ervaring voor jong en oud, voor iedereen die eens door een VR-bril naar de wereld wil kijken.

Over de maker: Abner Preis

Eden en de Gulden Regel is gemaakt door VR-kunstenaar en verhalenverteller Abner Preis. Abner Preis won in 2019 de Gouden Leeuw juryprijs voor het beste internationale mediaproject op Cinekid.

Kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak schreef mee aan de teksten. Zij won met haar boeken meerdere grote prijzen, waaronder de Gouden Griffel en Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur,

“Zet je VR-bril op en ga met Eden op een magische reis om de betekenis van de Gulden Regel te ontdekken. Een leefregel die al duizenden jaren bestaat en in culturen over de hele wereld voorkomt: ‘wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.’

“Klinkt simpel, maar is het eigenlijk wel zo makkelijk om je aan deze regel te houden?” Door bijzondere ontmoetingen met de wijze leraar Hillel, het bedoeïenenmeisje Mahara, een sprekende wolvin en Robbie de Robot ontdek je als bezoeker hoe je beter voor anderen en de wereld om je heen kunt zorgen.

Na de Pan is Eden en de Gulden Regel nog te zien in het Museum Junior in Amsterdam.


Foto: Petra Katzenstein (1963) op de stad in de Pan. Zij is o.a. Manager Joods Museum Junior en special projects.