AMSTERDAM - Jeangu Macrooy heeft vandaag twee speciale uitvoeringen van zijn songfestival-inzending ‘Grow’ gelanceerd. In een leeg Concertgebouw in Amsterdam nam hij een akoestische versie op met alleen pianobegeleiding. Een bijzondere opname volgens Jeangu, die al meerdere keren optrad in Het Concertgebouw: “De akoestiek van het Concertgebouw is natuurlijk ongeëvenaard en dat hoor je terug in de opname; de zaal doet echt mee. Ik denk dat veel mensen in deze moeilijke tijd troost vinden in muziek en hopelijk kan ik daaraan bijdragen met deze release."

Deze versie van 'Grow' wordt ook als live-video uitgebracht. Hiervoor is samengewerkt met het Concertgebouw Sessions-team, waarmee hij vorig jaar ook met veel succes een videoclip van het nummer "In the Name of" opnam. Jeangu was de eerste artiest die een opname heeft gemaakt in een leeg Concertgebouw tijdens de Coronacrisis. De afgelopen weken traden verschillende artiesten op tijdens de Empty Concertgebouw Sessions, onder anderen Iris Hond, Rosanne Philippens en Edsilia Rombley.

Naast de live-versie vanuit Het Concertgebouw met piano nam Jeangu ook nog een tweede live-versie op met zijn band in een leeg Ahoy, waar het Songfestival oorspronkelijk plaats zoumoeten vinden. Beide nummers zijn vanaf nu beschikbaar op alle grote streamingplatforms.

Videopersbericht met interview en fragmenten videoclip is vrij te gebruiken.

Bekijk hier de complete versie van de nieuwe videoclip.