AMSTERDAM - Wil je tijdens je lange pinksterweekend er even tussenuit? Vaar dan mee op tweede pinksterdag tijdens Jazz op het IJ. Luister naar swingende jazz nummers van het T.C. Hammond Trio en geniet ondertussen van een lekker drankje op een van de buitendekken.

Op maandag 6 juni vertrekt het schip Stortemelk om 14.00u vanuit de Zouthaven onder het Bimhuis voor de 4de editie van Jazz op het IJ. Na het succes van de afgelopen edities speelt ook dit jaar het T.C. Hammond Trio aan boord van de Stortemelk. Met onder andere Thijs Cuppen op Hammond-orgel, die bekend is van zijn optredens met Ellen ten Damme. De muziek laat zich het best omschrijven als swingende jazz zoals die klonk op de Blue Note-platen van begin jaren 60. Het trio speelt voornamelijk standards uit het swing-tijdperk, met hier en daar wat funky uitstapjes en eigen composities.

Terwijl je de drukte van de stad achter je laat, vaar je via het Amsterdamse IJ het weidse Markermeer op. Varend langs Vuurtoreneiland, Forteiland Pampus en het Muiderslot Kasteel kun je met een lekker drankje in je hand heerlijk ontspannen op een van de buitendekken. Rederij het IJ organiseert een aantal keer per jaar evenementen op de Stortemelk die bekend staan om de ongedwongen en informele sfeer.

Wat is er nou mooier dan tweede pinksterdag op het water door te brengen met alle ingrediënten om eens heerlijk te ontspannen? Stap aan boord en geniet! Kaarten a €22,50 per persoon kunnen gekocht worden via www.rederijhetij.nl/jazz.