AMSTERDAM - Jan de Hamer (1934-2019) is nu een jaar na zijn dood met werk aanwezig in de ArtSpacegalerie van Arti et Amicitiae.


De Hamer was een kunstenaar die heel grafisch te werk kon gaan, echter wie zijn werk ziet hangen in Cafe ’t Smalle ziet weer ander werk van zijn hand, figuratief en herkenbaar.

In het kunstblad Artalert wordt deze maand een pagina aandacht gegeven aan deze stille, ingetogen kunstenaar, die zowel in Amsterdam en Den Haag, Arti, Pulchri en bij De Nederlandse Kring van Tekenaars een eigen plek had. Trouw en Parool besteedden aandacht aan zijn werk en zijn persoon na zijn dood.

De Hamer’s werk is nu te zien in ArtSpace van Arti et Amicitiae op het Rokin en “geeft een diversiteit aan, laat verschillende periodes zien, laat zijn lievelingswerkplek zien(vanuit zijn raam van zijn atelier aan de Egelantiersgracht) en roept vragen op die helaas niet meer door De Hamer zelf te beantwoorden zijn”. Dit meldt creative director Gonny van Oudenallen, die deze tentoonstelling met andere vrienden en bekenden in heeft gericht en organiseert.

De tentoonstelling is een verkooptentoonstelling en biedt tegen uiterst billijke prijzen een herinnering aan Jan de Hamer aan, groot in zijn soberheid. De opening wordt gedaan door Theodor Holman.