AMSTERDAM - Vandaag werd bekend dat Gillian Anderson op West End de iconische rol van Margot Channing zal vertolken in de nieuwe theaterbewerking van All about Eve, de filmklassieker uit 1950. De regie is in handen van Ivo van Hove. De muziek in die van PJ Harvey.

De Amerikaanse actrice Gillian Anderson is bij het grote publiek vooral bekend als Dana Scully in The X-Files, Ze speelde o.a. in films als The House of Mirth van Terence Davies en The Last King of Scotland, in de Channel4 productie Any Human Heart (waar ze voor haar rol van Wallis Simpson een BAFTA-nominatie ontving) en in de gelauwerde BBC-adaptatie van Charles Dickens’ Great Expectations.

In 2003 debuteerde Anderson op West End met Michael Wellers What the Night is for. Daarna volgden The Sweetest Swing in Baseball in Londens Royal Court Theatre en speelde ze Nora in een nieuwe versie van Ibsens Een poppenhuis in het Donmar Warehouse waar ze een Laurence Olivier Award nominatie voor ontving. In 2014 was ze te zien in de bejubelde Young Vic productie A Streetcar Named Desire. Voor haar rol van Blanche Dubois won Anderson de Natasha Richardson Best Actress Award van de Britse theatercritici.

Naast Anderson, bestaat de cast uit Lily James (Eve), Sheila Reid (Birdie), Monica Dolan (Karen) en Rhashan Stone (Lloyd).

All about Eve gaat 12 februari 2019 op West End in het Noël Coward Theatre in première en wordt door Sonia Friedman Productions en Fox Stage Productions geproduceerd.