AMSTERDAM - Wie kende haar niet de bekendste Heilsoldate van Nederland die 'van Kroegie naar Kroegie' schuifelde met haar collectebus, en tot op hoge leeftijd geld bij elkaar sprokkelde voor 'ondersteuning van armlastige Amsterdammers': Majoor Alida Bosshardt


Deze week maakten wij na een uitvaart even een kleine wandeling op de Nieuwe Ooster-begraafplaats in Amsterdam. Wat een mooie grafstenen zijn daar te lezen en wat een bekende en onbekende Amsterdammers zijn daar terechtgekomen.

In deze wandeling passeerde ik ook de gedenksteen van Majoor Bosshardt, naast haar andere helden van het Leger de Heils gelegen. Haar begrafenis was groots. En wij mochten toen als privé-gast in juni 2007 langs komen, omdat ik haar weleens chauffeurde omdat ze zoveel voor anderen deed en niet meer mocht autorijden.. En alle kranten spraken over haar. De vrouw die de bouw van een heel appartementencomplex -tegenover de Politie IJtunnel-voor elkaar kreeg voor armlastige Amsterdammers van "onze" gegeven centen. De vrouw die vaak niet eens geld voor het leger meekreeg als dank dat zij een lezing gaf op grote events.. Of op televisie was en een mede-trekpleister was. De vrouw die meestal Privé leefde van 'gekregen' kleren, want het geld ging naar het Leger!

Die Majoor die zou toch na haar dood voor aandacht krijgen van al haar fans, al is het er maar eentje? Maar wat zag haar graf er anno 2020 triest uit, geen bloemetje, geen plantje...in het bakje: de soberheid ten top...Ok wel op een mooie plek en met haar beeltenis extra op de steen... en een mooie lichtval.

Wie fan is of was van 'onze' Majoor Bosshardt (hoewel ze allang Luitenant-Kolonel was) en eerdaags een wandelingetje daar maakt, neem eens een bloem, een bloemetje of een plantje voor haar mee; of stuur een boeketje op in deze tijd.... Zodat de Majoor ook nu wat extra aandach tkrijgt, dat heeft deze Amsterdamse Majoor zeker verdient voor haar inzet voor haar medemens!

Studio Dreams Come True