AMSTERDAM - Een geweldige verrassing op de zondagavond voor Irene (60) uit Amsterdam. Winston Gerschtanowitz mocht Irene verrassen met 73.000 euro, hetzelfde bedrag als studiowinnaar Fennita uit Nunspeet won tijdens de spelshow 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Het verrassingsmoment was live bij SBS6 te zien.


Irene en haar man zitten nietsvermoedend thuis op de bank als Winston aanbelt. ''Wat gebeurt hier?'' vraagt Irene verbaast. "Je komt als geroepen!" roept haar man vanuit de huiskamer. Irene werkt momenteel bij een kindertheater. Haar man gaat bijna met pensioen. Op de vraag of ze nog wensen hebben antwoorden ze: ''We verheugen ons op lekker genieten. Daarnaast worden we opa en oma". Als Winston laat zien dat ze 73.000 euro hebben gewonnen zijn ze beiden sprakeloos. Blij reageren ze: ''Bedankt! Dit komt goed van pas!"

Ook buren uit Amsterdam winnen mee

Irene ontvangt dit geldbedrag omdat Fennita uit Amsterdam dit bedrag in de finale van Miljoenenjacht won. Een Postcode Loterij-deelnemer wint hetzelfde bedrag thuis. Irene uit Amsterdam was deze keer de gelukkige. En zij laat haar buren mee winnen. Iedereen die met postcode 1109BS (Wyandottestraat) meespeelt met de Postcode Loterij, verdeelt met elkaar dit bedrag. In totaal zijn dit twaalf inwoners. Zij winnen bedragen variërend van 3.318 tot 16.590 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen met de Postcode Loterij.

Over 'Postcode Loterij Miljoenenjacht'

In 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' strijden tien Nederlandse wijken met per vak vijftig deelnemers om verschillende grote prijzen. Eén van de aanwezige deelnemers van de Postcode Loterij maakt kans om de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het 'Gouden Koffer Spel' te spelen en kan met dit spel een geldbedrag tot wel vijf miljoen euro winnen.

'Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 1 oktober wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij SBS6.