AMSTERDAM - Het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam is afgelopen jaar overgestapt op milieuvriendelijke LED verlichting van Saled. De oude verlichting in de school is vervangen door nieuwe LED varianten. Het is voor de middelbare school van belang dat leerlingen werken en leren in een gezonde en kwalitatieve omgeving.

Verschillende typen verlichting
De oude TL verlichting in de gangen, lokalen en kantoren is vervangen door verschillende typen LED verlichting. Het Ir. Lely Lyceum heeft gekozen voor inbouw rasterarmaturen en LED compact terugdim armaturen. Bij de rasterarmaturen ligt het licht verzonken wat zorgt voor een rustige uitstraling. Het armatuur ‘compact verlicht’ is door zijn slanke vormgeving geschikt voor verschillende toepassingen. Tevens zijn er bewegingssensoren geplaatst.

Positieve invloed op leerlingen en docenten
De verlichting heeft ook een positieve invloed op het concentratievermogen van leerlingen en docenten. LED verlichting flikkert in tegenstelling tot conventionele verlichting namelijk niet. De flikkeringen zijn dan wel niet met het blote oog te zien, maar het is wetenschappelijk bewezen dat ze een negatieve invloed hebben op het brein.