AMSTERDAM - Met ingang van 18 december 2017 gaat de parkeerplaats Hoofdentree van het Amsterdamse Bos over op betaald parkeren. Daarmee hoopt de gemeente Amsterdam de parkeergelegenheid voor Bosbezoekers te vergroten.

Uitgangspunt van de gemeente Amsterdam is dat het parkeerterrein van het Amsterdamse Bos beschikbaar is voor bezoekers van het Bos. Nu is het parkeerterrein ook populair bij langparkeerders zoals forenzen, bewoners van Buitenveldert, bouwvakkers, toeristen of dagjesmensen die in Amsterdam verblijven en dagbezoekers van het VUMC. Hopelijk komt er door de invoering van betaald parkeren op de grote parkeerplaats bij de hoofdingang van het Bos meer ruimte beschikbaar voor onze Bosbezoekers.

Eerste 3 uur gratis

Straks parkeer je de eerste drie uur gratis. Het parkeerregime van Buitenveldert wordt aangehouden, wat betekent dat er betaald parkeren is van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 19:00 uur met een uurtarief van € 0,35 per 15 minuten. Het dagtarief is € 8,40. Het afrekenen gebeurt cashless, wat betekent dat je niet contant kunt afrekenen.

Het Amsterdamse Bos kent zo’n kleine dertig parkeerterreinen, bij de ingangen of in het Bos zelf. Op die parkeerplaatsen blijft het parkeren vooralsnog gratis.