AMSTERDAM - De economische zelfstandigheid onder vrouwen in Amsterdam Noord is lager dan in de rest van Amsterdam. Een relatief groot aantal vrouwen bevindt zich in een kwetsbare positie, bijvoorbeeld als alleenstaande ouder onder het bestaansminimum. Een groep prominente Amsterdamse vrouwen is in actie gekomen en heeft het netwerk Noordse Vrouwen opgericht. Het netwerk staat voor de drie pijlers; vinden en verbinden, vrouwen weerbaarder en veerkrachtiger maken en vrouwen op weg helpen naar werk en inkomen.

Iedereen heeft iets te bieden om een ander op weg te helpen

Noordse Vrouwen bundelt de krachten van vrouwen die in Amsterdam Noord wonen en/of werken. Noordse Vrouwen gelooft dat iedereen iets te bieden heeft om een ander op weg te helpen. De vrouwen zetten daarvoor elk hun eigen kennis, ervaring en talenten in. De leden van Noordse Vrouwen organiseren workshops en trainingen om elkaar te inspireren en verder te komen. Het netwerk faciliteert ontmoetingen en samenwerkingen en onderhoudt de website www.noordsevrouwen.nl.

Ontbijtfeest voor 50 Noordse vrouwen in de Tolhuistuin

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseert Participatiecentrum Eva & Adam samen met 50 Noordse vrouwen een ontbijtfeest in de Tolhuistuin. Op deze belangrijke dag komen de vrouwen samen en gaan met elkaar in gesprek, en wordt Noordse Vrouwen officieel gelanceerd door stadsdeelbestuurder en portefeuillehouder Diversiteit Esther Lagendijk.

Aangesloten initiatieven

Een grote groep initiatieven heeft zich al aangesloten bij Noordse Vrouwen; ABC, Aandacht voor de buurgenoten, Bureau de hamvraag, Coloured Goodies, Ik Ontmoet Mij, Krachtvrouwen Noord, Lief en Leed Straatjes (Doras), Moedersmomentje, Museum Amsterdam Noord, Powervrouwen, Ray-action, Siri Sant, Stichting Cleopatra, Stichting de Start, Stichting Malak, Stichting Samen Jawa, Stichting Singel Supermom, Stichting SPIN, Stichting Weggeefwinkel Amsterdam, Theesalon, Vereniging Arabische Vrouwen, Voedselbank, Vrouwenbazaar en Yu & Mi.

Civic Amsterdam, Participatiecentrum Eva & Adam en Stadsdeel Noord

Noordse Vrouwen wordt medemogelijk gemaakt door Civic Amsterdam, Participatiecentrum Eva & Adam en Stadsdeel Noord. Initiatieven uit Noord worden aangespoord om een actieve bijdrage te leveren aan Noordse Vrouwen.

Bekijk de gloednieuwe website voor alle informatie: https://noordsevrouwen.nl/ (de website is live vanaf 8 maart 2022).