AMSTERDAM - Wandelaars kunnen zich op zaterdag 19 oktober volledig onderdompelen in Amsterdamse sferen tijdens de Amsterdam City Walk. Organisator Le Champion biedt dit jaar maar liefst zes routes: 10, 14, 17, 20, 26 én 33 km. Onderweg komen wandelaars langs Amsterdamse iconen als het Rijksmuseum, het Vondelpark en Koninklijk Theater Carré. Vorig jaar deed er een recordaantal van 14.000 wandelaars mee. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.amsterdamcitywalk.nl.

De 17, 20, 26 en 33 km starten vanuit het heroïsche Olympisch Stadion, de nieuwe 14 km route start bij Station Sloterdijk en de 10 km vanaf het Waterlooplein. De Jordaan, de Dam, het Westerpark, het beursplein en ARTIS zijn een aantal voorbeelden van Amsterdamse elementen die wandelaars onderweg tegenkomen. Naast de mooie natuur en cultuur biedt de Amsterdam City Walk nog veel meer. Musea op de route hebben een speciaal aanbod voor de deelnemers, een cultureel flitsbezoek behoort dus tot de mogelijkheden. Cafés openen bovendien extra vroeg hun deuren en zorgen onderweg voor veel entertainment. Dit maakt het wandelevenement een perfecte combinatie voor een sportief, cultureel en vooral gezellig dagje uit.

Alle afstanden finishen bij een nieuwe locatie: het Amsterdamse Proeflokaal op het Stadionplein. Vanuit hier kun je het Olympisch Stadion zien: dé plek waar de volgende dag de marathonlopers van de TCS Amsterdam Marathon van start zullen gaan. Alle wandelaars krijgen hier een warm onthaal met een medaille en echte Amsterdamse muziek. De ultieme afsluiting van een Amsterdamse wandeltocht.

Wandel voor het goede doel
Dit jaar kunnen deelnemers van de Amsterdam City Walk een vrijwillige bijdrage doen aan een nieuw project van Stadsherstel Amsterdam. Het opgehaalde bedrag gaat naar De Hollandsche Manege Amsterdam. De Hollandsche Manege is de met koninklijke allure gebouwde stadsmanege aan het Vondelpark. Die allure heeft de manege helaas al lang niet meer. Met het bedrag dat wordt opgehaald helpt Le Champion om deze oudste stadsmanege van Europa haar grandeur terug te geven.

Inschrijven
Via www.amsterdamcitywalk.nl kunnen deelnemers zich inschrijven voor de 6e editie van de Amsterdam City Walk. De inschrijving is open t/m 7 oktober of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Voor dit evenement is na-inschrijving niet mogelijk.