AMSTERDAM - Op zaterdag 14 oktober 2023 staat de 9e editie van de Amsterdam City Walk op de wandelagenda. Naar verwachting komen ruim 10.000 wandelaars naar de hoofdstad voor een echte Amsterdam Experience langs een van de zes routes. De inschrijving voor dit populaire wandelevenement door de hoofdstad is nu geopend.

De Amsterdam City Walk is geschikt voor ieder wandelniveau. Met afstanden van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km is er voor ieder wat wils. De uitgepijlde routes brengen de wandelaars door het sfeervolle centrum van de Amsterdam, maar ook door de mooie groene parken die de stad rijk is. Onderweg wordt er gezorgd voor entertainment in de vorm van gezellige Amsterdamse koren en volkszangers en bij de verzorgingsposten krijgen de deelnemers Amsterdamse lekkernijen.

Routes vol verrassingen

De Amsterdam City Walk zorgt er met drie unieke startlocaties voor dat de wandelaars een vliegende start van hun Amsterdam Experience ervaren. Deelnemers aan de 17, 20, 26 en 33 km starten vanuit het iconische Olympisch Stadion. De 14 km-wandelaars beginnen hun wandeltocht in de buurt van Station Sloterdijk, om de hoek van het Westerpark. Het bekende Rembrandtplein in het centrum van de stad is de startlocatie van de 10 km.

De routes brengen de wandelaars langs tal van Amsterdamse hoogtepunten. Van beroemde iconen als de Magere Brug en het Vondelpark tot de minder bekende, maar daardoor niet minder indrukwekkende highlights als de Tuinen van het Westerpark en de Oosterkerk.

Wandelen voor Stadsherstel Amsterdam

Het goede doel van de Amsterdam City Walk is ook dit jaar Stadsherstel Amsterdam. Het project dat bij de editie van 2023 centraal staat is het behoud van de eeuwenoude Molen 'de Bloem' aan de Haarlemmerweg, die al in 1768 op de stadsmuur geplaatst werd.

Stadsherstel redt monumenten en panden in Amsterdam, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Tijdens de afgelopen edities van de Amsterdam City Walk zijn dankzij de vrijwillige donaties van deelnemers al mooie bedragen opgehaald voor de projecten rondom de Oosterkerk, Molen De Gooyer, de Hollandsche Manege en de Haarlemmerpoort.

Beleef Amsterdam

Amsterdam is een stad die je op veel manieren kunt beleven. Door te kijken, te luisteren én te proeven. Dit komt tijdens de Amsterdam City Walk allemaal samen. Ben jij er op zaterdag 14 oktober 2023 ook bij? Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven via www.amsterdamcitywalk.nl.