AMSTERDAM - Als ‘Beste boek 2020’ voor The Indie Awards werd de roman van Gea van Beuningen & Erik van Ophoven – ‘Ik ga met je mee’ gekozen.


Een overlijdensadvertentie van een echtpaar dat samen uit het leven stapt, is de inspiratiebron geweest voor deze bijzondere roman. Een hedendaags verhaal dat in tijden van Covid 19 ook werkelijkheid kan worden. (Al zijn de schrijvers al eerder gestart dan deze virusperiode). De ene hoofdpersoon wil niet verder leven zonder de ander…. Het boek geeft al bij het lezen van de eerste bladzijde kippenvel. Kan dat: samen ‘eruit stappen‘? ‘Ik ga met je mee’ is een aanrader!

Van Beuningen won al in 2013 een tweejaarlijkse korteverhalenwedstrijd in het Belgische Deinze. Van Beuningen en van Ophoven hebben beide meerdere korte en langere verhalen geschreven. En nu hebben zij samen een bijzondere prijs gewonnen; ‘Beste boek 2020’ bij The Indie Awards met ’Ik ga met je mee”.

Naast de winnaars van het Beste boek 2020 koos de jury als: Meest verrassende plottwist 2020 het boek van Sanne van Ooijen – De Weduwe (Schuld #1) en als: Meest memorabele personage 2020 het boek van J.M. Anna – Sjamaan van de Zwarte dood –

De Publieksprijzen kwamen bij de volgende boeken en hun schrijvers terecht: Beste boek 2020 Stephan van Erp –met Peelpijn. Meest leerzame boek 2020 (non-fictie), Femke Meijboom & Joke van Vugt –Jo; hier heb ’n schrepel en daar kan je beginnen. Als Mooiste cover 2020, Chris Perdieus –Achter de maan is niets en als Leukste kinderboek 2020, Lindsay van Ooijen– Beertje het is bedtijd.

The Indie Awards is een jaarlijks terugkerende wedstrijd. Er bestaan uit juryprijzen en publieksprijzen. Ruim 5000 mensen stemden mee op alle deelnemers .The Indie Awards zijn een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books).

Deze Awards zijn in 2017 in het leven geroepen om het harde werken van Indie-auteurs te belonen. Dat zijn auteurs die niet aangesloten zijn bij een uitgeverij. Waardoor er meestal minder publiciteit voor deze boeken is omdat de schrijver dat vaak zelf moet doen.

De prijs/prijzen bestaan per categorie uit een award. Daarnaast krijgen alle winnaars speciale ‘Winner of 2020’ stickers die ze op het betreffende boek kunnen plakken. Zie ook www.theindieawards.nl.