IJMUIDEN - Kom ook (weer) eens kijken in dit verrassend grote museum. In de twee weken van de kerstvakantie is het museum iedere middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Alleen beide kerstdagen, nieuwjaarsdag en maandag 2 januari is het museum gesloten.

De visserijzaal is onlangs geheel vernieuwd en geeft met een verrassend nieuwe opstelling uitleg over de ontwikkeling van de visserij, visserijtechnieken, visverwerking en het leven aan boord. (Groot)ouders met kinderen kunnen met een leuke speurtocht of een escapespel door het museum lopen. Of loop door het museum met de audiotour en beluister de spannende scheepsverhalen met smartphone en oortjes. Naast de grote vaste collectie zijn er twee tijdelijke exposities.

‘Op de sluizen van IJmuiden en ‘Rozen verwelken, schepen vergaan’ In de filmzaal draaien op verzoek films over het Noordzeekanaal, loodswezen, sleepvaart, KNRM en visserij. Zaterdagmiddag 31 december draaien in de motorenhal de oude (scheeps)motoren en ook veel kleine schaalmodellen. Voor iedere bezoeker is er die middag uiteraard een oliebol (zolang de voorraad strekt). De museumkaart is geldig. Op de website staan ook alle actuele bezoekregels en verdere informatie. Adres: Havenkade 55 te IJmuiden