AMSTERDAM - ‘Bewustzijn creëren’ het lijkt een zweverige new age term die in weinig resulteert. Toch lijkt een schone omgeving meer en meer te gaan leven. In Nederland worden straten door buurtbewoners en organisaties schoongemaakt op World Clean Up Day op 17 September, maar ook deze komende zaterdag 18 maart: Nederland Schoon! Worden mensen dan toch bewuster?

Stichting de Weg naar Geluk is een stichting die zich bezighoudt met mensen de juiste informatie geven om ze bewust te maken. Een slogan die vroeger wel gebruikt werd was ‘de maatschappij dat ben jij’ en dat is nu nog net zo waar.

Als genoeg mensen bewust omgaan met afval en het in de afvalbak gooien, bedrijven minder plastic gebruiken en mensen misschien zelfs afval van de straat oprapen, zal het straatbeeld er snel beter uitzien.

Het gaat juist om het bewustzijn creëren. Mensen maken keuzes gebaseerd op de informatie die ze hebben. Als ze de juiste informatie hebben zullen ze de juiste keuzes maken.

Om die reden gaat Stichting de Weg naar Geluk er op 18 maart ook uit! Het doel is niet alleen afval opruimen, dat is mooi meegenomen! Ze vertrekken vanuit het gebouw van de Scientology Kerk aan de Wibautstraat en gaan vanaf daar richting het Amstel Station. “Met name de middenberm is noodzakelijk,” aldus een vrijwilliger, “daar kunnen de karretjes van de gemeente niet komen.”