AMSTERDAM - Deze zomer staat er iedere zondag een andere artiest in de idyllische tuin van de Tolhuistuin, in het gratis toegankelijke programma Sunday Sounds. Op het podium onder de oude plataan staan een gevarieerde line-up die samengesteld is door het onafhankelijke platenlabel Excelsior Recordings. De succesvolle programmareeks biedt een mooie middag aan muziek. Sunday Sounds is geschikt voor volwassenen en kinderen.

Line-up

De hele zomer lang staan er verschillende artiesten in de tuin. De Belgische artiest Bent van Looy bijt op 5 juli de spits af met zijn perfecte popsongs. Later die maand brengt Nederlands Onbekendste Popster - Meindert Talma - zijn beste liedjes ten gehore, vergezeld van beeldmateriaal en verhalen. Job Roggeveen speelt melancholieke pianomuziek, de sinds kort bij Top Notch getekende Bente brengt haar EP uit en de oude rot in het vak - Philip Kroonenbeg - neemt zijn muzikale vrienden mee.
Met Sunday Sounds wordt Amsterdam-Noord en omgeving een kans geboden om bijzondere artiesten op een unieke plek in Amsterdam te zien spelen. Gratis en voor niets in de mooiste tuin van de stad.


Sunday Sounds
Door de omstandigheden rondom COVID-19 zijn de Sunday Sounds begonnen met het succesvolle livestreams. Zo speelde Michelle David & The Gospel Sessions hun Sunday Service. Er werd wild gedanst met Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en Opera Alaska bracht zelfs hun nieuwe plaat uit via livestream. De livestreams zijn terug te kijken op de website van de Tolhuistuin. Met de versoepeling van de maatregelen speelden onder andere Tim Knol, Matteo Myderwyk en Yorick van Norden exclusieve concerten voor beperkt publiek.

Samenwerking met Excelsior Recordings
Samen met de huisgenoten op het Tolhuistuin-terrein worden programma's gemaakt. Met het onafhankelijke platenlabel Excelsior Recordings wordt onder andere Sunday Sounds geproduceerd. Al vijfentwintig jaar en meer dan 500 uitgaven verder, doet Excelsior Recordings nog altijd hetzelfde: platen uitbrengen die ze goed vinden. Van Spinvis tot Tim Knol, van Triggerfinger tot Jacco Gardner en ga zo maar door.

Informatie
Dit programma vindt plaats in de tuin van de Tolhuistuin. De ingang bevindt zich op Tolhuisweg 3. De tuin is open vanaf 13:30, muziekprogramma start om 14:00. De artiesten spelen verschillende sets. Om 16:30 sluit de tuin.